Лещенко: Банкова “розкручує” на нового генпрокурора заступника Шокіна Столярчука

 

Сергій Лещенко
журналіст, народний депутат України від БПП

(FB)

Президент Порошенко продовжує мовчати щодо того, кого буде внесено на посаду генпрокурора. Знову всіх збираються поставити перед фактом та змусити голосувати за це призначення в пакеті з дерибаном політичних посад в уряді.

Останніми днями з’явився новий кандидат на посаду – заступник Шокіна Юрій Столярчук. Піарники Банкової вже почали вкидати месиджі в пресу.
Ключова теза – “саме Столярчук розслідував справу Гонгадзе”. Оскільки похорон Гонгадзе сколихнув країну, то цей факт по повній використовують для розкрутки Столярчука. Це – вершина цинізму!

Від “Новинарні“: зокрема, на сайті “РБК-Україна” з’явилося інтерв’ю:
“Юрій Столярчук: ГПУ назве замовників вбивства Гонгадзе, Небесної сотні, поверне вкрадені мільярди”.

Для всіх охочих варто зайти на сайт Генпрокуратури. Столярчук справді вів справу Гонгадзе в 2002-2003 роках. Звільнився Столярчук після відставки Піскуна та Шокіна на початку 2004-го й повернувся в прокуратуру лише в 2014-му.

Не применшуючи заслуг Столярчука в 2002-2003 роках, хочу запитати: а що зроблено для виявлення замовників убивства в 2015-му? За рік, коли Шокін призначив Столярчука керівником усього слідства в Генпрокуратурі? Саме в його підпорядкуванні перебуває Головне слідче управління та його підрозділ – Управління з розслідування особливо важливих справ, де і перебуває справа Гонгадзе.

Юрій Столярчук - Генпрокуратура

Читайте також:
Попри позицію комітету ВР, у Генпрокуратурі переконані, що Шокін збереже своє крісло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна