Розвідка викрила ще одного полковника ЗФ РФ на чолі терористів “ДНР”

 

Головне управління розвідки Міністерства розвідки України повідомило про черговий факт керівництва терористичними військами так званої “ДНР” російським кадровим військовим. Цього разу йдеться про полковника, якого відрядили в окупований регіон України аж із Далекого Сходу.

Підтверджено, що на посаді “заступника командира по роботі з особовим складом 5-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1-го армійського корпусу Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС Російської Федерації” перебуває полковник ЗС РФ Ліпкевич Вадим Петрович, за документами прикриття – “Мітін Вадим Петрович”, – інформує ГУР МО.

За даними української розвідки, “до прибуття на тимчасово окуповані території України для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії полковник ЗС РФ Ліпкевич проходив службу на посаді помічника командира по роботі з особовим складом 54-ї бригади управління (м. Бєлогорськ Амурської обл.) 35-ї Армії Східного військового округу (м. Хабаровськ) ЗС РФ”.

Головне управління розвідки МО України наголошує, що продовжує цілеспрямовано збирати факти щодо участі кадрових офіцерів збройних сил Росії у військових злочинах на Донбасі, аби згодом їх передати до Міжнародного кримінального суду.

“Інформація щодо російських військовослужбовців, які підозрюються у скоєнні військових злочинів та території України, регулярно передається українською стороною країнам-членам ЄС та НАТО, у тому числі з метою розширення “санкційного” списку”, – інформує ГУР.

Читайте також:
Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає,
хто зливає дані про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

Розвідка виявила бурятського майора
на чолі батальйону спецпризначення “армії ДНР”

Путін закрив офіс ООН з прав людини,
бо той викрив масове вербування вояків РФ для війни на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна