Роботу всіх адвокатів Савченко оплачує ВО “Батьківщина”, – Тимошенко

 

Адвокатів незаконно ув’язненої в Росії Надії Савченко в повному обсязі оплачує партія ВО “Батьківщина”. Про це в інтерв’ю на телеканалі “112 Україна” заявила лідерка партії Юлія Тимошенко.

“Захист Наді – це в принципі наша команда, як у Москві, так і в Україні. Це ті люди, яких ми попросили захищати, яких ми зараз підтримуємо для цього захисту, фінансує партія “Батьківщина”. Насправді в нас досить тісне співробітництво і ми робимо все, що можемо”, – сказала Тимошенко.

На уточнювальне запитання, чи оплачує “Батьківщина” роботу Марка Фейгіна, Іллі Новікова та Миколи Полозова, Тимошенко підтвердила: “Так, у повному обсязі”.

Також лідерка партії зазначила, що завдяки тому, що надію Савченко вдалося зробити народним депутатом від “Батьківщини” і членом ПАРЄ, питання її звільнення піднялося на вищий дипломатичний рівень.
“Ми її підняли на високий дипломатичний рівень, вона сьогодні дипломат, вона сьогодні член ПАРЄ, і тому сьогодні весь світ сконцентрувався на підтримку Наді. І я думаю, що боротьба за її звільнення буде успішною”, – заявила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 21 березня, в Донецькому міському суді Ростовської області РФ почали виголошувати вирок українській депутатці Надії Савченко, незаконно вивезеній до Росії в червні 2014 року.
У першій декаді березня ц.р. адвокат Савченко став об’єктом розіграшу російських пранкерів, що спонукало Надію припинити сухе голосування. Після цього в адміністрації президента України визнали, що слід поліпшити співпрацю офіційного Києва із захисниками Савченко. Адвокати приїздили до столиці України й мали зустріч із петром Порошенком.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна