Стартував сайт RuSSiaKIlls, який збирає конкретні свідчення воєнних злочинів Кремля

 

У мережі створено новий інформаційний проект, який збиратиме інформацію про військові злочини Росії. Про це повідомляє сайт Головного управління розвідки Міноборони України.

“Після розпаду СРСР військовослужбовці Російської Федерації беруть участь у загарбницьких війнах, які влаштовують кремлівські керманичі. Брудним цілям таких війн повністю відповідають форми і способи їх ведення російськими вояками.
З метою інформування міжнародної спільноти про те, що насправді несе світу “руський мир”, спільними зусиллями волонтерів “Інформнапалм”, журналістів сайту “Єдність-інформ” та центру “Миротворець” у мережі інтернет створено новий інформаційний проект #‎RuSSiaKIlls (“Росія вбиває”), на якому активісти оприлюднюють інформацію про військові злочини, які скоїла Росія проти Чечні, Грузії, України та Сирії”, – зазначають у ГУР.

Адреса сайту: russiakills.com.

На сайті – чотири розділи: Україна, Сирія, Грузія, Чечня, MH-17 (збитий у 2014 році над Донбасом малайзійський “Боїнг”).

Контент доступний трьома мовами – українською, російською, англійською.

“Аж до теперішнього часу Росія продовжує використовувати найманців і кадрових військових для провокацій. Незважаючи на мінські домовленості та заяви про припинення вогню і відведення озброєння, бойовики систематично обстрілюють міста, позиції ЗСУ, а також займаються викраденням людей і їх тортурами. Крім того, у РФ вивозять заводи і підприємства, які були побудовані Україною. Росія цілеспрямовано намагається зруйнувати інфраструктуру Донбасу і зробити з нього терористичний гнійник, який заважатиме жити всій країні. За оцінками ООН, число загиблих у конфлікті на Сході України перевищило 9 тисяч осіб, у тому числі 2 тисячі цивільних осіб, «багато хто з яких, загинули в результаті невибіркових ракетних і мінометних обстрілів бойовиків»”, – ідеться у вступному тексті.

На стартовій сторінці, розділ “Україна”, – свідчення й фото злочинів росіян під час на Сході та теракти в Україні.

“Бойовики Путіна не просто здійснюють військові злочини, вбиваючи мирних жителів і катуючи полонених, але і знущаються над тілами загиблих. Найбільш відомий серед терористів громадянин РФ Олексій Мільчаков, що воює у так званому ДШРГ «Русич». Фашисти, що увійшли у цей підрозділ бойовиків, були неодноразово помічені не тільки в тортурах полонених і розстрілі беззбройних українських військових, але й у знущанні над тілами загиблих. Так, у лютому 2015-го, після захоплення Дебальцевого, підрозділ Мильчакова зрізав обличчя з тіл українських військових“, – зазначено в першому розділі й додано фото:

Russia kills 1

Читайте також:
ООН: На Донбасі – безліч найманців з Росії, але Україна не розслідує ці факти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна