На Донеччині міськрада через фіктивні довідки “переселенцям” розтратила 10 млн. державних гривень

 

У районі проведення антитерористичної операції Служба безпеки України спільно з прокуратурою виявила розтрату майже 10 мільйонів бюджетних гривень через безпідставну реєстрацію вимушених переселенців. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“На початку минулого року посадовці управління праці та соціального захисту населення однієї з міських рад Донеччини видали понад тисячу довідок із зазначенням фіктивного місця проживання вимушених переселенців з району проведення АТО, які фактично проживають на тимчасово окупованих територіях.
Через шахрайські нарахування чиновниками виплат соціальної допомоги державі завдано збитків на майже 10 мільйонів гривень”, – зазначили в СБУ.

Прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 366 (“службова підробка”) Кримінального кодексу України, тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше голова СБУ заявляв, що майже половина “переселенців”, які отримують допомогу Києва, насправді живуть на окупованих територіях.

Читайте також:
У списках СБУ – 400 тисяч переселенців, підозрювані у фальшуванні статусу

Що таке верифікація та як уряд відіб’є в шахраїв і “мертвих душ” 5 млрд. грн. соцвиплат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна