Команда Ахметова пробилася у чвертьфінал Ліги Європи

 

Донецький “Шахтар” пробився до 1/4 фіналу Ліги Європи сезону 2015/16.

Путівку до вісімки найкращих команд другого за рангом футбольного єврокубка “гірники” оформили ввечері 17 березня, перемігши в Брюсселі “Андерлехт” – 1:0. Тижнем раніше у Львові віце-чемпіони України обіграли бельгійців з рахунком 3:1.

У матчі-відповіді команда олігарха Ріната Ахметова забила єдиний гол забила на третій компенсованій хвилині – в контратаці відзначився бразилець із хорватським паспортом Едуардо Да Сильва, який вийшов на заміну кількома миттєвостями раніше.

Варто зазначити, що в умовах не надто високої явки прихильників “Андерлехта” на стадіоні “Констан Ванден Сток” були дуже чутні вболівальники “помаранчево-чорних” зі скандуваннями “Вперед, “Шахтар” та “Україна!”

Склад “Шахтаря”: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Малишев, Коваленко (Ордець, 88), Марлос (Едуардо, 90), Тайсон (Дентіньйо, 84), Феррейра.

У наступній грі “Шахтарю” не допоможе Олександр Кучер, який у Бельгії отримав червону картку на 84-й хвилині гри.

Потенційні суперники донеччан у чвертьфіналі – “Атлетик” (Більбао), “Боруссія” (Дортмунд), “Брага”, “Вільярреал”, “Ліверпуль”, “Севілья”, “Спарта” (Прага).

Жеребкування 1/4 фіналу відбудеться 18 березня о 14:00.

Нагадаємо, після вильоту київського “Динамо” з Ліги чемпіонів у вівторок “Шахтар” залишається єдиним представником України в поточному розіграші плей-оф єврокубків.

Читайте також:
Клуб Ахметова продав свого найкращого футболіста в Китай за шалені гроші

Донецький “Шахтар” вибив із Ліги Європи команду російського “Газпрому”

Ахметов де-факто погодився очолити ОРДО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна