Бойовики обстріляли житлові будинки в Зайцевому

 

Бойовики обстріляли селище Зайцеве на Донеччині, є поранення отримав український військовий. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

 

Згідно з повідомленням, підтримувані Росією угруповання бойовиків цілеспрямовано здійснили 8 обстрілів із заборонених мінськими домовленостями 82 та 120 міліметрових мінометів по житлових будинках населеного пункту.

Спершу повідомлялося про поранених серед місцевих мешканців. Однак згодом у прес-центрі уточнили, що мирні жителі Зайцевого не постраждали, але поранення отримав військовослужбовець Збройних сил України.

У зведенні станом на 18:00 годину середи, 16 березня, також зазначається, що біля Зайцевого бойовики використали гранатомети різних систем та кулемети великого калібру.
Поблизу Луганського вони обстріляли укріплення ЗСУ з БМП, автоматичних гранатометів та кулеметів, а по захисниках Троїцького вели вогонь із мінометів калібру 82 мм та ПТРК.

Снайперський обстріл зафіксовано в районі Авдіївки, Невельського та Красногорівки.
На Маріупольському напрямку бойовики з мінометів калібру 120 мм, ПТРК та стрілецької зброї вели обстріли сил АТО поблизу Широкіного.

Загалом впродовж дня 16 березня зафіксовано 24 обстріли позицій сил АТО з боку російсько-терористичних угруповань.

“Збройні сили України чітко дотримуються мінських домовленостей, не піддаються на провокації і залишаються на визначених позиціях. Про порушення мирних угод російськими найманцями поінформовано представників Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК)”, – повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

Самі бойовики терористичного угруповання “ДНР” заявляють, що це українські військові вночі обстріляли підконтрольну їм частину селища Зайцеве.

Читайте також зведення штабу АТО
станом на 6:00 середи, 16 березня:

АТО: шестеро поранених, дві відбиті атаки “сепарів” під Новотроїцьким

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна