АТО: шестеро поранених, дві відбиті атаки “сепарів” під Новотроїцьким

 

За минулу добу, 15 березня, в зоні антитерористичної операції жоден український військовослужбовець не загинув, шестеро бійців зазнали поранень. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За словами Лисенка, вчора на Маріупольському напрямку відбулося два бойові зіткнення українських військ із противником (обидва – в районі Новотроїцького).

“Ворожі атаки успішно відбито. На цих же рубежах оборони противник активно використовував 120-мм міномети, внаслідок чого наші бійці відкрили вогонь у відповідь, не допустивши просування бойовиків на контрольовану Україною територію”, – заявив речник АП.

“Протягом доби противник проводив штурмові дії на напрямку н.п. Докучаєвськ, Новотроїцьке (Волноваський напрямок) з метою витіснення підрозділів сил АТО з позицій у районі н.п. Новотроїцьке.
Угруповання противника на зазначеному напрямку складає до батальйонної тактичної групи 5-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК ЗС РФ”, – уточнили в Головному управлінні розвідки МО.

Також Андрій Лисенко розповів, що окупанти здійснили серію обстрілів у Широкиному. Всього на Маріупольському напрямку за добу відбулося шість ворожих обстрілів.

Загалом 15 березня зафіксовано 42 обстріли (так само, як 14 березня). З них 33 – на Донецькому напрямку.
Особливо потужно бойовики обстрілюють сили антитерористичної операції на Світлодарській дузі, у Зайцевому та Авдіївці Донецької області.

“Ворог застосовує міномети та БМП. У Невельському (західніше Донецька) зафіксовано снайперський обстріл окупантів. Натомість у Майорську, Пісках та Мар’їнському районі вчора було спокійно”, – сказав речник АП.

Крім того, на Луганському напрямку противник учора відкрив вогонь із протитанкового ракетного комплексу. Інцидент стався на південний схід від Попасної.

Прес-центр штабу АТО також повідомив, що сьогодні з 7-ї години ранку танк противника завдав прицільних ударів по цивільних об’єктах на околиці міста Авдіївка.

“Бойовики зухвало діють за принципом «випаленої землі» де триває цинічне знищення інфраструктури даного населеного пункту”, – зазначили у штабі.

Спостережні групи СЦКК здійснюють фіксацію чергових військових злочинів бойовиків на місцях обстрілів. Про чергові факти порушення проросійськими бойовиками міжнародного гуманітарного права було негайно проінформовано офіс Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Читайте також:
Російські офіцери з Кузбасу виступили проти постійних відряджень на війну в Україну, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.