Російські офіцери з Кузбасу виступили проти постійних відряджень на війну в Україну, – ГУР

 

Російські офіцери-піхотинці з Кузбасу провели збори, на яких виступили проти участі в бойових діях на території України. Про це в сьогоднішньому зведенні повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“15 березня ц.р. офіцери 74-ї окремої мотострілецької бригади (Юрга, Кемеровська обл.) 41-ї Армії Центрального військового округу збройних сил РФ виявили відкрите невдоволення постійними відрядженнями до Донбасу.
На офіцерських зборах було відкрито зазначено, що такі дії воєнно-політичного керівництва Росії суперечать як міжнародному, так і національному законодавству, де передбачена кримінальна відповідальність для тих хто віддає і виконує незаконні (злочинні) накази”, – повідомляє ГУР МО.

 

Прес-відділ української розвідки зазначає, що таку позицію військові 74 омсбр висловили “у зв’язку з оприлюдненням в українських та російських ЗМІ реальних прізвищ кадрових офіцерів ЗС РФ, які беруть безпосередню участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Сходу України, а також інформації про наміри України притягнути їх до відповідальності за скоєння військових злочинів”.

Раніше міжнародна волонтерська група InformNapalm на основі дописів із соцмереж зробила висновок, що військовослужбовці 74-ї окремої мотострілецької бригади (Юрга) 41 армії ЗС РФ в період літа-осені 2014 року масово брали участь у військових діях у складі незаконних збройних формувань “Новоросії” під виглядом батальйону “армії ЛНР” “Хулігани”, а також залишалися на Донбасі восени 2015 року.

Читайте також:
Розвідка виявила бурятського майора на чолі батальйону спецпризначення “армії ДНР”

В “арміях ДНР/ЛНР” лише 35% місцевих бійців, решта – з Росії

Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає,
хто зливає дані про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

Також у сьогоднішньому зведенні ГУР МО йдеться про те, до для підтримки активних бойових дій на Донбасі з території Росії для потреб 1 АК ЗС РФ (“армія ДНР” – “Н”в Іловайськ прибув залізничний ешелон із боєприпасами до стрілецької зброї та артилерії (у тому числі 122-мм артилерійськими снарядами й 120-мм мінами).

повідомлення ГУР МО 16 березня 2016

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна