Яценюк назвав три умови, за яких він піде з уряду

 

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на зустрічі з головами фракцій і президентом заявив, що готовий піти у відставку, якщо коаліція запропонує нового прем’єра з планом дій.
Про це сьогодні після зустрічі з президентом розповіли лідер Радикальної партії Олег Ляшко та голова фракції “Народний фронт” Максим Бурбак.

“Прем’єр Яценюк заявив, що якщо в парламенті є 226 голосів під нового прем’єра, під нову програму дій, він готовий поступитися посадою”, – сказав Ляшко.

Лідер “радикалів” зазначив, що на зустрічі були знайдені підстави для формування нової коаліції.

“Фракція Радикальної партії готова брати участь у формуванні нової коаліції і нового уряду”, – зазначив Ляшко.

“Прем’єр на цій зустрічі сказав, що, будь ласка, покажіть 226 голосів за нову кандидатуру прем’єра, сформуйте команду, покажіть програму дій уряду на 2016-й. І все ж таки ми (“Народний фронт”) готові почати консультації щодо нашої участі в майбутній коаліції”, – заявив у свою чергу Максим Бурбак.

За його словами, президент Петро Порошенко назвав три варіанти виходи з кризи: технократичний уряд, який очолюватиме Наталія Яресько, політичний уряд (з іншим головою) та продовження підтримки чинного уряду Яценюка.

Перед цим прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомив, що “політичний уряд” передбачає можливість призначення на посаду його керівника мера Львова Андрія Садового.

Садовий сьогодні теж брав участь у нараді в АП, але по її завершенні фактично повідомив журналістам про небажання очолювати Кабмін. Він аргументував це тим, що прем’єр повинен спиратися на тверду більшість у парламенті, а у фракції “Самопоміч” – лише 26 голосів.

Читайте також:
Три сценарії Кабміну: з Яценюком, новим прем’єром, перевиборами

Садовий – чемпіон за рівнем позитивного ставлення українців.
Далі – Саакашвілі, Москаль, Кличко й Порошенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна