Вибух у столиці Туреччини: щонайменше 34 загиблих. ОНОВЛЕНО

Щонайменше 34 людини загинуло і 75 поранено в результаті вибуху, що прогримів увечері неділі, 13 березня, в столиці Туреччини – Анкарі. Трагедія сталася в центральному районі Кизилай, повідомляє турецька агенція Анадолу.

Згідно з повідомленням міської влади, о 18:45 за місцевим часом на бульварі Ататюрка вибухнув замінований автомобіль.

Згодом міністр внутрішніх справ Ефкан Ала заявив, що “теракт був здійснений вантажівкою”, яка проїжджала повз автобусну зупинку, де зібралося багато людей.

“Розслідування вже привело до певних результатів, серйозних висновків. Точну назву організації, яка стоїть за терактом, буде оприлюднено після отримання й аналізу всіх результатів”, – зазначив Ала, спрогнозувавши, що розслідування “буде завершено вже завтра” (14 березня).

За останніми даними, на місці події загинуло 30 людей, ще 4 померли по дорозі в лікарню.

Район Кизилай очеплено поліцією, карети швидкої допомоги розвозять поранених по різних клініках Анкари. Правоохоронці з’ясовують обставини інциденту.

У результаті вибуху також зазнали пошкоджень сусідні будівлі й припарковані неподалік автомобілі.

Представники силових структур та урядовці зібралися на екстрену нараду під головуванням прем’єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу.

Як писала “Новинарня“, останнім часом Туреччина зазнала низки серйозних атак. Зокрема, 17 лютого було скоєно теракт в Анкарі, загинуло 28 людей.
А наступного дня жертвами вибуху на південному сході країни стало 7 військовослужбовців.

У січні стався вибух у Стамбулі на площі Султанахмет. Тоді загинуло 10 людей, майже всі – іноземні туристи.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна