Міжнародна федерація винесла Україні попередження через допінг у легкій атлетиці

 

Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) вимагає від України перегляду національної програми протидії використанню допінгу.
Про це на зустрічі членів IAAF повідомив президент об’єднання Себастьян Коу.

Україна, разом із Білоруссю, потрапила до списку країн, які, на думку експертної групи IAAF, мають застарілу систему протидії допінгу у легкій атлетиці.
Тож IAAF рекомендує Україні переглянути національну антидопінгову програму у відповідності до правила 30.6 IAAF до кінця року.

У разі невиконання цієї рекомендації вітчизняній федерації виставлять більш жорсткі вимоги.
Дехто з експертів говорить, що Україна через невиконання цих вимог може опинитися у подібній ситуації, яку має зараз Росія, пише 24tv.ua.

Про дискваліфікацію збірної України з легкої атлетики поки не йдеться.

Варто зазначити, що торік IAAF тимчасово відсторонила російську збірну з легкої атлетики від участі в усіх змаганнях під своєю егідою та в Олімпійських іграх 2016 року через толерування допінгу на офіційному рівні.
Нещодавно дала позитивний результат допінг-проба знаменитої російської тенісистки Марії Шарапової. Крім Шарапової, на застосуванні мельдонія викриті ще дев’ять російських спортсменів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна