Мерія Ніцци прийняла делегацію з окупованого Криму і визнала його російським. ОНОВЛЕНО

 

Делегація міста Ялта (Крим) за участю посла Росії у Франції Олександра Орлова перебувала з візитом у Ніцці з 26 лютого по 1 березня, передає “Європейська правда“.
Влада Ніцци – найбільшого міста Французької Рів’єри на Середземному морі – назвала візит делегації “дуже символічним”, оскільки він був здійснений вперше з часу “проведення референдуму про незалежність і приєднання до Росії”.

“Продовжуючи підписання угоди про побратимські відносини між Ялтою і Ніццою 26 листопада 1960 року, мер Ялти Андрій Постенко у присутності посла РФ у Франції зустрівся з мером Ніцци Крістіаном Естрозі для підписання листа про наміри з розвитку дружніх відносин і поновлення побратимських відносин між Ялтою і Ніццою”, – йдеться у повідомленні на сайті Естрозі.

Повідомляється, що делегація Ніцци має намір відвідати окупований Росією Крим у травні, аби підписати угоду про співпрацю з Ялтою.

З боку Крістіана Естрозі це вже не перший прояв дружніх почуттів щодо Росії. Під час візиту до Москви він розкритикував уряд Франції через небажання постачати в Росію десантні кораблі “Містраль”. Також на знак підтримки Російської Федерації він написав кілька повідомлень російською мовою у “Твіттер”.

Читайте також:
ПАРЄ заборонила євродепутатам відвідувати окуповані райони Донбасу й Крим

Нагадаємо, раніше депутат національних зборів Франції Тьєррі Маріані зі своїми колегами відвідував окупований Крим, а після накладених на нього санкцій – заявив, що має намір знову відвідати Кримський півострів, а до червня – Донбас у відповідь на резолюцію ПАРЄ про санкції щодо євродепутатів за подібні поїздки.

ОНОВЛЕНО. Посол України у Франції Олег Шамшур скерував у міністерство закордонних справ Французької Республіки ноту протесту з приводу відвідин делегацією окупованого Криму Ніцци та укладання французькою стороною угод з окупаційною владою. Самому ж мерові Естрозі Шамшур написав окремого листа.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна