ПАРЄ заборонила євродепутатам відвідувати окуповані райони Донбасу й Крим

 

Парламентська асамблея Ради Європи прийняла рішення про те, що європейські парламентарі -незалежно від свого статусу – нестимуть відповідальність за відвідування Криму та окупованих районів Донбасу в обхід українських законів.
Про це заявив заступник голови української делегації в ПАРЄ, народний депутат від фракції “Народний фронт” Георгій Логвинський.

У вівторок “ПАРЄ прийняла резолюцію і рекомендацію про те, які саме санкції можуть застосовуватися до європейських парламентарів. Я вдячний усім членам Парламентської асамблеї Ради Європи, які підтримали Україну, підтримали нашу делегацію і проголосували “за” нашу поправку, яка говорить про те, що ніякі статуси та посади не можуть виправдовувати дії, що здійснюються в розріз із нормами національного права”, – написав Логвинський на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Він зазначив, що члени Асамблеї наділяються певним імунітетом у разі виконання ними своїх обов’язків, пов’язаних із членством у ПАРЄ. “Наприклад, у разі праці спостерігачами за виборами або як доповідачі ПАРЄ і не можуть використовувати міжнародний імунітет у своїх інтересах”, – підкреслив заступник голови делегації.
“В усіх інших випадках євродепутати зобов’язані діяти згідно з національним законодавством. Якщо написано, що в’їзд на окуповану територію або в район АТО лише з дозволу влади України – значить, будь ласка, отримай дозвіл і лише потім плануй поїздку. В’їхав без дозволу – неси відповідальність. За нашим законодавством – кримінальну”, – розповів Георгій Логвинський.

Нагадаємо, у 2015 році, незважаючи на незгоду керівництва Франції та України, анексований Росією Крим відвідала група депутатів із Франції (члени делегації французького парламенту в ПАРЄ Марі-Крістін Даллоз, П’єр-Тьєррі Маріані та Ів Поццо ді Борго). Пізніше українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи вручила повідомлення про підозру французьким депутатам.
Також у 2015 році до Криму разом з російським президентом Володимиром Путіним прилітав колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі, і теж без узгодження з українською стороною.

Читайте також:
Новим головою ПАРЄ став прибічник “діалогу” із забаненою Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна