Кадиров готовий до відставки. Щоб “воювати з ворогами Росії”?

 

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що “його час на посаді очільника регіону вичерпано”, і керівництву держави (Росії) треба підшукати іншу людину на цю посаду. Про це Кадиров заявив в інтерв’ю телеканалу НТВ, повідомляє РІА “Новости”.

“Якщо чесно сказати, я роблю справи, і в мене виходило до сьогоднішнього дня. От щоб не використовували моє ім’я проти мого народу, я вважаю, що керівництву держави треба знайти іншу людину. Я кажу – мій час минув. У нас наступників у команді є дуже багато, є дуже хороші спеціалісти”, – заявив багаторічний очільник Чечні.

Він також зауважив, що в людини є межа: “Це пік. От це пік для Кадирова”.

Уперше чеченський парламент затвердив Кадирова на посаду глави Чечні 2 березня 2007 року терміном на чотири роки.
Наприкінці 2007-го на всенародному референдумі в конституцію Чеченської республіки було внесено поправки про зміну терміну повноважень голови і парламенту з чотирьох до п’яти років.

На другий, тепер уже п’ятирічний термін, Кадирова було затверджено 5 березня 2011 року. Таким чином, термін його повноважень вичерпується через тиждень.

Нещодавно Кадиров сказав, що вважає свою місією виконаною, але не йому вирішувати, чи залишатися на посаді.
“Є команда, є президент країни. (…) На все воля Аллаха. Я піхотинець. Якщо скажуть далі служити – буду служити, якщо давай, до побачення, – попрощаюся”, – зазначив глава Чечні в інтерв’ю “Русской службе новостей”.

Тоді ж він заявив, що має мрію “створити дивізії й воювати на їх чолі з ворогами Росії”. “Де завгодно”, – додав Кадиров.

Читайте також:
“Приватна армія” Кадирова воює на Донбасі – доповідь соратника Нємцова

“Контрольована демократія” Путіна: опозиція РФ задоволена
драконівськими умовами проведення акції пам’яті Нємцова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна