У Росії видадуть книжку про те, як в Україні переслідують УПЦ МП

 

У Росії за підтримки “Групи інформації про злочини проти особистості” виходить книжка про “переслідування УПЦ (Московського патріархату)” під час конфлікту в Україні 2014-2015 років. Автором твору під назвою “Жертва громадянської війни” є Владислав Мальцев, повідомляє “Центр політичного аналізу”.

В анотації до видання, зокрема, сказано: “Під час Майдану канонічна Українська православна церква (УПЦ), яка є найбільшою конфесією країни, пов’язувала себе з усім українським суспільством і тому закликала обидві сторони конфлікту утриматися від ескалації насильства. Саме тому УПЦ й стала переслідуваною“.

“Нова влада України розгорнула інформаційну кампанію, в якій УПЦ виставлялася як один із головних внутрішніх ворогів”, – переконує книжка Мальцева.

В анотації також зазначається, що “весною 2014 року українське суспільство виявилося охопленим масовою істерією, дуже схожою на  полювання на відьом”. І почалася “вакханалія силових захоплень храпів УПЦ, що нагадувала переслідування гугенотів у католицькій Європі”.

“У книжці надано детальну узагальнену інформацію про захоплення церковних будівель УПЦ, підпалах храмів, обстрілах церков на Донбасі, нападах на священиків, тиску на УПЦ з боку органів влади й кампанії дифамації у ЗМІ”, – зазначаєтся в анотації.

“Панове, український підрозділ російських спецслужб (департамент православних) видає нову книжку про наші звірства. До розіп’ятих хлопчиків, безневинно убієнних снігурів приєднається сонм “новомучеників Московської патріархії в Україні”. Сидять у Києві, кропають книжку…” – іронізує журналіст Лана Самохвалова (Ярослава Міщенко), що спеціалізується, зокрема, на релігійній тематиці.

І наголошує на тому, що “якби дві церкви, МП і К[иївський] П[атріархат] сиділи за столом переговорів і думали, як разом залікувати цю рану, то ніяких переходів парафій не було б”.

 

Панове, украинское подразделение российских спецслужб (департамент православных) издает новую книжку о наших зверствах. …

Опубліковано Ярославою Олеговною Мищенко 23 лютого 2016 р.

“РПЦ-ФСБ дуже наполегливо й послідовно формує образ церкви-мучениці, їм можуть під цю справу знадобитися сакральні жертви”, – зауважує Міщенко, звертаючись до священиків – прихильників “русского міра” із закликом “притримати язик і не рвати на собі тільняшку”.

“Жоден український радикал не підніме на них руку, але ФСБ – підніме“, – наголошує журналістка.

Читайте також:
Порошенко нагадав єпископам УПЦ МП, як вони одностайно підтримували
канонічну автокефалію Української церкви

Олігарх Новінський у Женеві прислужує патріарху РПЦ Кирилу.
І допомагає зірвати визнання УПЦ КП?

Поліція України порушила справу через утиски в Криму вірян УПЦ КП

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна