Внаслідок двох терактів ІДІЛ у Сирії загинули майже 180 людей. Росія й США домовляються про мир

 

Внаслідок серії вибухів у сирійських містах Хомс і Дамаск учора загинули більше 150 людей.

Як повідомляє AFP, у південному передмісті Дамаску Саїд Зейнаб, де розташована святиня мусульман-шиїтів, від чотирьох вибухів, організованих терористами-смертниками, загинули щонайменше 96 осіб.
Вибухи пролунали за 400 метрів від храму з могилою онуки пророка Мухаммеда.
Нагадаємо, три тижні тому теракт у цьому ж місці забрав шість десятків життів.

Перед трагедією в Дамаску два потужних вибухи пролунали в Хомсі. Тут підірвалися два автомобілі, в результаті чого загинуло щонайменеше 59 осіб, здебільшого мирних жителів.

Відповідальність за теракти взяли на себе бойовик ІДІЛ.

Державне інформаційне агенство Сирії SANA з посиланням на джерела в поліції повідомляє про 178 загиблих у двох терактах, включаючи дітей.

Вибухи сталися на тлі попередніх домовленостей між Росією та США про часткове перемир’я в сиріському конфлікті.
Учора повідомлялося, що переговори з цього привожу провели міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров та держсекретар США Джон Керрі.

Як відзначив держсекретар США, Росія та Сполучені Штати проведуть переговори з різними сторонами конфлікту. Окрім того, очікується, що президент США Барак Обама і президент Росії Володимир Путін найближчим часом обговорять питання Сирії.

При цьому, за словами Керрі, все ще залишається багато деталей в питанні припинення вогню, які необхідно вирішити, і не кожен учасник переговорів обов’язково повинен погодитися на перемир’я автоматично.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна