У Авакова пояснили, чому неатестовані “менти” мають поїхати працювати на Донбас

 

У Міністерстві внутрішніх справ підтвердили інформацію про те, що в управліннях поліції Луганської та Донецької областей запропонують проходити службу колишнім міліціонерам з інших регіонів, які провалили переатестацію.
Про це повідомив керівник прес-служби МВС Артем Шевченко.

За його словами, ініціаторами відповідного рішення гміністра стали керівники ГУНП Луганської та Донецької областей Юрій Покиньборода і В’ячеслав Аброськін.

Серед аргументів, використаних керівниками обласних управлінь нацполіції на Донбасі, Шевченко вказав потребу “свіжої крові” для задоволення кадрового голоду – зараз на підконтрольних територіях Донбасу бракує майже 3 тисяч поліціянтів.

“Значний некомплект штатів (більше 2000 поліцейських на Донеччині, біля 1000 поліцейських на Луганщині), який немає ким заповнити з професіоналів, особливо в численних населених пунктах на самій лінії розмежування (дільничі, слідчі, оперативники)“, – зазначив Шевченко.

За його словами, ті, хто погодиться на переведення, також отримають можливість дослужити до пенсії.

“Будуть пропонувати службу обов’язково з урахуванням особистих моральних і ділових якостей поліцейського (відверто скомпрометовані особи не потраплять на службу, шанс матимуть ті, хто просто не здав тести або не пройшов співбесіду)”, – підкреслив речник поліції.

Артем Шевченко зазначив, що “цей кадровий склад виявиться особливо потрібним, якщо в майбутньому доведеться брати під контроль внаслідок мінських домовленостей чи інших обставин нині тимчасово окуповані населені пункти. “Місцеві поліцейські можуть зірватися на зловживання внаслідок мотивів помсти”, – пояснює речник.

В якості ще одного аргументу він зазначає “виявлення реального рівня патріотизму” працівників МВС, які не пройшли переатестацію: “Хто реально готовий їхати захищати країну в надважких умовах передової?”.

Шевченко бачить далекосяжні переваги: “З’явиться реальна можливість переселити людей з інших регіонів, які поступово впливатимуть на зміну світосприйняття і менталітету населення краю. Хтось з поліцейських залишиться служити і надалі, обзаведеться сім’ями”.

“Буде знято напругу в поліцейському середовищі: ті, хто не пройшов переатестацію, не відчуватимуть себе кинутими напризволяще. Для них буде зменшено вірогідність стати на хибний кримінальний шлях подальшого життя”, – додав Шевченко.

Виправлення Донбасом може дати “ментам” новий шанс.
“Після року-двох буде проведено повторну переатестацію з остаточними висновками”, – заявив речник МВС.

Раніше повідомлялося, що міністр Арсен Аваков доручив голові Нацполіції Хатії Деканоїдзе і керівникам ГУНП на місцях доручено “провести роботу” серед бажаючих продовжити службу в ГУНП Донецької і Луганської областей.
Претендентів планується відбирати з працівників поліції, які не пройшли переатестацію в інших регіонах.

Аваков ГУНП Донбас неатестовані поліція

Раніше Деканоїдзе повідомила, що в Києві в ході переатестації було звільнено 80% вищого керівництва поліції, 70% начальників середньої ланки. При цьому, за її словами, загалом у столиці було відсіяно лише 13% колишніх міліціонерів.

Деканоїдзе також повідомляла, що до червня в 29 великих українських містах буде патрульна поліція нового зразка. А в малих містечках запускаються групи швидкого реагування.

Читайте також:
Менти на атестації: хіт-парад найцікавіших діалогів

Стали відомі способи, як менти уникають переатестації в поліцію

Альтернатива київським копам: у”ДНР” запустили академію
“сепарської поліції”. ФОТО, ВІДЕО, ПЛАГІАТ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна