Альтернатива київським копам: у”ДНР” запустили академію “сепарської поліції”. ФОТО, ВІДЕО, ПЛАГІАТ

 

“Перші обличчя республіки”, пафос, самодіяльний оркестр, радянські марші, нова символіка, нові мундири на начальстві й нова уніформа на курсантах, свіжі шеврони й аксельбанти, білі рукавички, шаблі почесної варти – так презентували перший набір “поліцейської академії ДНР”.

Як повідомляє один із сепаратистських сайтів, майже триста першокурсників так званої “Донецької академії внутрішніх справ МВС ДНР” сьогодні присягнули “народу” самопроголошеної республіки. Акція пройшла в спортзалі закладу на тлі подраних матів.

Коментатори з “ДНР” не приховують: це, по суті, відповідь сепаратистів новій поліції, яка діє в Україні, з її “американоподобной формой с а-ля шерифскими звёздами”.

На акції були присутні ватажок “ДНР” Олександр Захарченко, заступник “міністра внутрішніх справ ДНР” Ігор Мельников (той самий, якого днями росіяни не пустили на курорт Туапсе), деякі інші особи сепаратистського уряду окремих районів Донеччини.

Поліцейська акдемія ДНР 1

Так звана “Донецька академія внутрішніх справ” була заснована влітку 2015 року на базі українського Донецького юридичного інституту.
У структуру “ВНЗ” входять шість факультетів: кримінальної поліції, поліції громадської безпеки, слідчо-криміналістичний, правової, внутрішніх військ; заочної та дистанційної освіти.

Перед початком заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих “при виконанні службового обов’язку під час бойових дій на Донбасі”.

“Є така професія – батьківщину захищати, і ви її обрали. Буде нелегко, але на цьому шляху вас завжди супроводжуватиме успіх, тому що це свята справа. Пам’ятайте офіцерів Радянської армії, які ніколи не порушували своєї присяги”, – напучував перших “сепарських копів” так званий “Глава республіки” на прізвисько Захар.

Він вручив ректору академії Анатолію Попову оксамитовий прапор навчального закладу із бахромою та двоголовим орлом, після чого курсанти поклялися “охороняти закон в республіці і захищати співгромадян”.

Марширувала академія під звуки маршу “Вставай, страна огромная!

Декламатор прочитав вірш самодіяльного автора, місцями не позбавлений розміру й рим:

Под знаменем святЫм за мир и свободу,
За счастье народное в бой мы пойдем.
В священной борьбе не страшны нам невзгоды,
Под флагом мы счастье и мир обретем.

В мирные будни во славу Донбасса
Реет победный мой стяг над страной.
Веди за мной, ты грозная сила,
а сердцем всегда я навеки с тобой.

Пошук у “Гуглі” показує, що вірш донбаського автора є плагіатом. Перша його строфа “зідрана” з останньої строфи поезії “О государственном флаге России” російського автора Н. Ляпина.

Поліцейська акдемія ДНР 2

Святою водою 272 майбутніх поліцейських, які посилять незаконні збройні формування і так звану “народну міліцію ДНР”, окропив настоятель донецького храму святого мученика Іоанна-воїна архімандрит Кипріан.

 

Поліцейська акдемія ДНР 3

Читайте також:
На Луганщині бойовиків “армії ЛНР” вербують через газету, зарплата непогана. ФОТО

Бунти в “ДНР”: бойовики Захарченка за допомогою артилерії “зачистили” непокірну “спецроту”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна