Рух Саакашвілі відклав свій старт на тиждень, чекає рішення по Яценюку й націлюється на дострокові вибори

 

Агітаційний тур “Руху за очищення” за участю Міхеїла Саакашвілі відкладено приблизно на тиждень через невизначеність із питанням щодо відставки Кабінету Міністрів. Тур по регіонах готується, і він матиме передвиборчий характер. На дострокових виборах, які очікуються, можливо, вже в травні, “Рух” Саакашвілі розраховує на перемогу.
Про це в коментарі сайту “Новинарня” повідомив голова партії “Демальянс” Василь Гацько, який входить до ініціативної групи “Руху за очищення”.

“Ми чекаємо на завтрашнє рішення Верховної Ради щодо уряду Яценюка – чи буде відставка, чи її не буде”, – сказав Гацько.

“Початок туру [“Руху за очищення”] з цим пов’язаний. Тур все одно запланований, але важливо зрозуміти, як розгортатимуться події. Від цього залежить контекст кампанії”, – зазначив політик.

Раніше Василь Гацько розповідав в інтерв’ю “Новинарні“, що старт туру планується орієнтовно на 8 лютого. Згодом у мережі з’явилися повідомлення, що “Рух за очищення” стартує з поїздкою в регіони 16 лютого, вже заплановано форуми в містах Західної України (Чернівці, Івано-Франківськ, Ужгород), триває онлайн-реєстрація на ці форуми.
Однак Василь Гацько спростував інформацію про виїзд 16 лютого.

“Ні, ми завтра не стартуємо. Завтра бачитимемо ситуацію, і тоді будемо говорити конкретніше”, – сказав учасник ініціативної групи.
“Тримаємо тактичну паузу. Раніше 22 лютого тур не почнеться. Може, приблизно 22-го… Питання ще в другових роковинах Майдану, [які припадають на 18-20 лютого], актив Західної України під’їде сюди”, – зазначив Гацько.

Відповідаючи на запитання щодо передвиборчого характеру кампанії “Руху за очищення”, Василь Гацько визнав: “Ми бачимо, що всі це сприймають уже тільки як політичний проект. Щодо створення партії, рішення ще як не було, так і немає. І я не впевнений, що буде”.

“Абсолютно очевидно, що є потреба в політичному наповненні цього проекту, – заявив Гацько. – «Рух…» поки що ще немає визначеної політичної перспективи, але, на мою думку, її треба будувати, бо треба готуватися до дострокових парламентських виборів. Достроковим виборам Верховної Ради бути, це вже очевидно”.

За словами представника “Руху за очищення”, “питання лише в даті проведення дострокових виборів – чи це весна, чи осінь. Але, за будь-яких обставин, потрібно поставити перед собою завдання – бути готовими до цих виборів”.

“І тому все сьогодні треба підпорядкувати такій підготовці. Інакше з нашого боку буде великий промах, якщо ми, не дай Боже, з якихось причин не встигнемо підготуватися до перемоги на виборах і пропустимо її повз себе”, – заявив Гацько.
Він зазначив, що “якщо розпадеться коаліція [і не створиться нова], вибори можуть бути вже в травні”.

“Тур буде, логіка залишається та сама – спершу потрібно їхати в бік Західної України, спілкуватися з людьми”, – розповів представник ініціативної групи “Руху за очищення”.

Читайте також:
Василь Гацько: “Саакашвілі може стати криголамом і клеєм”. Інтерв’ю “Новинарні”

Рух Саакашвілі вже не приховує намірів стати партією. І лякає владу мільйонним пікетом

Як відомо, 16 лютого Верховна Рада має заслухати звіт уряду Арсенія Яценюка й ухвалить рішення щодо подальшого існування Кабміну.
Досить імовірною є відставка уряду. Принаймні найбільша фракція – БПП – сьогодні ухвалила рішення визнати роботу Кабінету Міністрів незадовільною.
У разі відставки уряду постане потреба сформувати у ВР нову коаліцію. Якщо вона не створиться, вірогідні дострокові вибори. Одним із їх фаворитів називають “Рух за очищення”, який використовує гасла боротьби з корупцією та був створений за участі Міхеїла Саакашвілі в грудні 2015 року.
Міхеїла Саакашвілі називають одним із кандидатів на пост глави нового Кабміну.

Раніше Василь Гацько розповідав Новинарні“, що одна з головних цілей регіонального туру “Руху за очищення” – збір підписів за відставку прем’єра Яценюка та генпрокурора Шокіна.

“Маршрут поки що не затверджено. Будемо переїздити з міста в місто. Ми зараз саме шукаємо великий автобус, бо людей буде досить багато. Багато що залежить від місцевих ініціативних груп, на які впаде значна частина організаційної роботи”, – повідомляв Гацько в січні.

На запитання, чи братиме участь у турне сам Саакашвілі, Гацько відповів: “Звичайно”.

Щодо інших учасників “пробігу”, співрозмовник зазначив: “Оскільки йдеться про короткі терміни й велику кількість міст, де мають відбутися наші заходи, йдеться про два-три десятки спікерів. Зрозуміло, що частина з них – члени координаційної ради. Це можуть бути депутати Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Вікторія Пташник, Альона Шкрум, Дмитро Добродомов, Олексій Рябчин, Олексій Скрипник, Вікторія Войціцька, Володимир Федорин із центру Бендукідзе, Руслана. Хтось іще з Одеси, крім Саакашвілі, – наприклад, Марія Гайдар чи Юлія Марушевська”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна