В “ДНР” зачищають телемережі. Бояться “екстремістських блоків” на каналах з України – “Піксель”, RuMusic i “Футбол”

 

Терористичне угруповання “ДНР” заборонило мовлення на окупованій території 55 українських телеканалів, серед яких не лише інформаційні, а й дитячі, спортивні, музичні, розважальні, зокрема й російськомовні. Про це йдеться в наказі так званого “міністерства інформації ДНР”.

“З метою запобігання поширенню матеріалів та інформації, що носять екстремістський характер, необхідно в термін до 10.02.2016 припинити мовлення телеканалів України”, – зазначено в документі, який поширюють “Новости Донбасса”.

Ватажки “ДНР” пояснюють це тим, що “за оперативними даними, найближчим часом українська влада запланувала комплекс заходів із включення блоків інформації екстремістського характеру в мережу українських каналів, що мовлять на території ДНР (в тому числі тематичних – спортивних, дитячих, пізнавальних та ін.)”.

Після 10 лютого “мінінформ” донецьких терористів обіцяє провести “перевірку всіх суб’єктів ринку телекомунікацій на предмет виконання даної вимоги”.

Вимога не позбавлена сенсу, адже, як “Новинарня” дізналася в ГО “Донецький інститут інформації”, деякі кабельні ТБ-провайдери на окупованій частині Донеччини включають у свої пакети значну кількість українських каналів, зокрема й окремі інформаційні, не кажучи вже про розважальні типу М1.

Тепер, відповідно до “наказу мінінформу ДНР” від 6 лютого 2016, крім центральних українських телеканалів, у список заборонених потрапили дитячі, музичні, розважальні, спортивні – М1 і М2, RuMusic, QTV, НЛО ТБ й “Гумор ТБ”, “Мега”, “Піксель”, “ПлюсПлюс”, “Ескулап”, “Культура”, “Перший автомобільний”, лінійка каналів Viasat Explorer та багато інших.
Показово, що під забороною – і канали донецького олігарха Ріната Ахметова – “Україна”, “Футбол 1”, “Футбол 2”.

Можливо, через недогляд “ДНРівських” клерків у списку заборонених – аж два “Перші національні”, але немає каналу “1+1” (при тому що присутній “2+2”).

Повний перелік:
список заборонених каналів ДНР 1

список заборонених каналів ДНР 2

Наказ про заборону:
заборона українських телеканалів ДНР

Читайте також:
Цензори “ЛНР” закривають доступ до 113 українських сайтів. Повний перелік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна