Директор МВФ налякала корумповану владу України припиненням фінансування

 

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що Міжнародному фінансовому фонду буде складно допомагати Україні, якщо вона не боротиметься з корупцією. Про це йдеться в її заяві, яку цитує “Інтерфакс-Україна”.

“Я стурбована тим повільним прогресом, який демонструє Україна у поліпшенні державного управління, боротьби з корупцією та у зменшенні впливу корисливих інтересів на політику”, – заявила Лагард.

“За відсутності помітних зусиль надати новий поштовх реформам в управлінні державою та боротьби з корупцією, складно уявити, що підтримувана МВФ програма триватиме і буде успішною”, – зазначила директор МВФ.

За словами Крістін Лагард, “Україна ризикує повернутися до практики невдалих економічних кроків, яких і так вистачало в її недавній історії.
Життєво важливо, щоб зараз дії лідерів України повернули країну на обнадійливий шлях реформ”.

Варто зазначити, що вчора міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що в разі зміни українського уряду МВФ візьме паузу у фінансуванні і продовжить його тільки при готовності нового Кабміну виконувати зобов’язання, взяті попередниками.

“Вони чекатимуть, поки буде зрозуміло, яка виконавча влада, чи бере вона на себе відповідальність виконувати ті умови, на яких вони надали вже 6,7 млрд. доларів і ось-ось нададуть наступний транш 1,7 мільярда”, – зазначила Яресько в ефірі програми “Свободи слова” на ICTV.

Міністр фінансів підкреслила, що для України співробітництво з МВФ є критично важливим, позаяк немає інших кредиторів, готових давати гроші Україні на такий тривалий термін і за такими пільговими ставками.

Читайте також:
Західні посли висловили глибоке розчарування з приводу відставки Абромавичуса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна