Залізнична катастрофа в Німеччині: щонайменше 8 загиблих

 

Щонайменше вісім людей загинуло і понад 100 отримали поранення у результаті залізничної катастрофи в Німеччині. Трагедія сталася сьогодні, 9 лютого, о 7-й ранку за місцевим часом (8:00 за Києвом) у федеральній землі Баварія, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Аварія сталася неподалік курортного міста Бад Айблінг, що за 60 кілометрів від Мюнхена. За попередніми даними, відбулося лобове зіткнення двох пасажирських потягів. Обидва поїзди частково зійшли з рейок, деякі вагони перекинулися.

Багато людей опинилися в пастці, затиснуті всередині деформованих вагонів, тому дані про кількість жертв та постраждалих різняться.

Місцева поліція спершу повідомила про 4 жертви й не менше 100 травмованих, 15 із яких перебувають у критичному стані, а 40 мають дуже серйозні поранення.
Станом на 12:00 кількість загиблих зросла щонайменше до 8. При цьому рятувальники побоюються, що всередині особливо деформованих вагонів жертв може бути значно більше.

ОНОВЛЕНО: станом на вечір вівторка поліція повідомила про те, що кількість загиблих сягнула 10 людей.

За словами речника поліції Штефана Зоннтага, це найбільша катастрофа в цьому регіоні за багато років.

На знак жалоби в районному центрі Розенгайм скасували щорічний карнавал (цей тиждень у Європі – сезон карнавалів перед початком Великого посту).

У зв’язку з катастрофою автомобільний рух на прилеглих до місця катастрофи автошляхах заблоковано.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна