Заанонсована пародія на Путіна так і не виїхала на головний карнавал Німеччини. ФОТО

 

Найбільший карнавал Німеччини, що мав пройти сьогодні в місті Майнц (столиця федеральної землі Рейнланд-Пфальц), скасовано через негоду.
Саме тут сьогодні мали показати заанонсовану раніше пародію на президента РФ Путіна.

Традиційні карнавали у Майнці, Дюссельдорфі та деяких менших містах було скасовано або перенесено через циклон “Рушія”, що приніс шторм і сильні зливи. Пориви вітру місцями досягали 10 балів, при тому що, за місцевими нормами, масові заходи скасовуються при силі вітру у 8 балів. Крім холоду й дискомфорту, загрозу учасникам карнавалу та глядачам становили дерева, що могли падати по ходу процесії.

У Кельні, ще одній столиці рейнських карнавалів, дійство пройшло з обмеженнями – без живих коней та великих лялькових фігур.

Саме велика фігура мілітариста Путіна на возі мала стати родзинкою карнавалу в Майнці: ВВП з білими крилами та в маскувальній сітці та шоломі-“вушанці” скидає бомби і творить під собою руїни.

Як повідомляли ЗМІ ще за тиждень до “трояндового понеділка” (Rosenmontagszug), сатиричних зображень очільника Кремля тут підготували аж два. Путін мав постати як палій війни та фальшивий “ангел миру”. Відповідні фото вже були оприлюднені провідними інформагентствами.

Також повідомлялося, що в Кельні картонний Путін складе компанію ще двом “лжесвятим” – президенту Сирії Башару Асаду та лідерові КНДР Кім Чен Ину.

Утім, прилюдній демонстрації гігантської ляльки Путіна завадила стихія.
Коли тепер відбудеться скасована церемонія – не відомо. Zeit Online нагадує, що в подібній штормовій ситуації у 1990 році в Дюссельдорфі карнавал було перенесено аж на 82 днів.

Лялька Путіна на карнавалі-2015 у Дюссельдорфі

Лялька Путіна на карнавалі-2015 у Дюссельдорфі

Варто зазначити, що велетенська лялька у вигляді президента Володимира Путіна була “фішкою” карнавалу в Дюссельдорфі в 2015 році – тоді російський лідер демонстрував надмірно “перекачаний” “військовий “біцепс і атрофовану праву руку, що позначала “економіку” Росії.

Читайте також:
Розслідування: Путін і бандитський Петербург 90-х. Як президент РФ очолив мафію

Ді Капріо таки зіграє Путіна

“Трояндовий понеділок” (Розенмонтаг, Rosenmontag) є кульмінацією карнавального сезону в Німеччині, що пережує великому посту. Це неробочий день і фініш так званого “сезону дурнів” – коли по вулицях рейнських міст рухаються розмальовані “поїзди” з чудернацькими фігурами та в колонах ідуть учасники в кумедних костюмах. Часто організатори вдаються до сатиричних прийомів, і “героями” або “антигероями” стають політичні лідери, державні діячі, зірки шоу-бізнесу тощо. Подивитися на таке дійство з’їжджається безліч туристів.

Читайте також:
Маланка-фест у Чернівцях: коники, бедлам, нацисти й повішений Путін

Свято Маланки в селі Белелуя на Снятинщині. ФОТОРЕПОРТАЖ KAMIENCZANKA

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна