“Мер” Горлівки Кім, перебіжчик з Майдану – про свій проламаний череп і “реформи в ДНР”. Інтерв’ю




Дехто вважає, що заходити на сайти сепаратистів немає сенсу або й шкідливо. Ми ж переконані, що, навпаки, для людей зі сформованими світоглядом і психікою можливість зануритись в інформаційне середовище ворога – це “подарунок для шпигуна”.
Ну уявіть, як би виглядало ідеологічне протистояння під час Другої світової, якби громадяни з обох боків “барикад” мали змогу чути не лише зведення “інформбюро” та читати офіційні газети, а й – за допомогою інтернету – зазирати в підспідок життя людей у ворогуючій країні, вивчати їхні висловлювання й нарікання в соціальних мережах!

Це приказка. А казка – це прес-конференція “в. о. глави адміністрації Горлівки Кіма Станіслава Федоровича, яка відбулася сьогодні в тому самому місті, окупованому проросійськими бойовиками.

Станіслав Кім на майдані Незалежності в Києві, грудень 2013

Станіслав Кім на майдані Незалежності в Києві, грудень 2013

Це той самий Кім, колишній “афганець” із Дніпропетровська, який у грудні(?)-листопаді 2013 року був на Євромайдані, розгортав прапор “Нихто кроме нас” і давав інтерв’ю різним телеканалам. “Новинарня” про це писала.
І ось днями Кім – дещо несподівано для широкої української громадськості – сплив на окупованій частині Донецької області. Так званий “глава ДНР” Олександр Захарченко призначив колишнього майданівця Станіслава Кіма так званим “в. о. глави адміністрації м. Горлівка”.

Про те, що Кім перебіг на бік “ДНР”, було відомо й раніше.
А сьогодні ми дізналися, ЩО саме становить собою цей “кревний родич Кім Ір Сена з касти воїнів із трошки пом’ятим черепом”, який пояснює війну в Україні суперечкою капіталістів за землю, намагається пояснити своє перебування на Майдані спробами “не дати встромити шило в солдатів правоохоронних органів”, силкується реформувати освіту “ДНР” за прикладом “північноамериканських індіанців та спартанців”, вивчає практики Гітлера і демонструє просто-таки космічне невігластво та занурення в російську пропаганду, говорячи про “реституцію” і “відсутність мужиків” на Західній Україні.

На тих сайтах, де відео прес-конференції Станіслава Кіма було залито на YouTube, цієї інформації вже немає – запис із YouTube видалено. Але “Новинарня” знайшла цю промову на інших “сепарських” ресурсах, зробила розшифровку (українською мовою) і пропонує читачам для ознайомлення.

Це просто “аут”. Варто знати, як виглядають. що говорять і що роблять “воїни-управлінці” в “ДНР”. А особливо – той, хто був поруч із нами на Майдані і перейшов на бік ворога.
Зрештою, це просто смішно. Тут мем на мемі сидить і мемом поганяє.

“Я був на Майдані. Але для того,
щоб не дати кидати в “Беркут” каміння”

  • На чию допомогу ви розраховуєте на посаді в.о. голови адміністрації Горлівки?

Станіслав Кім: – Я роблю ставку на молодь. Я вас прошу, хлопці… На ваш юнацький максималізм. І на пенсіонерів, на життєвий досвід та знання.
Максимально будемо залучати громадськість. І просьба допомогти навести порядок. Саме допомогти. Саме допомогти. Щоб не було “обумовдених”, чий підпис вирішує все.

Я вас прошу, хлоп’ята. При адміністраціях буде оголошено, як це можна зробити, куди дзвонити. Якщо ви готові допомагати – ласкаво просимо, низький уклін.

  • Хотілося б дещо зняти соціальну напруженість з приводу відео в інтернеті – вас на Євромайдані…

Я вас зрозумів (сміється). Розповідаю: так, дійсно, я був на Майдані. Скільки я там був? Ну, два тижні був, трошки більше. З третього дня, як він почався. Був у складі команди, яка… мене запросила організація “Ніхто, крім нас”.

Там було три керівники: один із Донецька, один із Дніпропетровська (Леухін, він потім став активним помічником “Правого сектору” у Коломойського, і зараз він там є), і один був з Одеси.

Цікава була тема в тому, що ми поїхали й тоді стояли між солдатами правоохоронних органів і демонстрантами “Правого сектору”, “Свободи”… хто там іще був?.. Для того, щоб не допустити провокацій з боку оцих ось товаришів, які й шила встромляли в солдатів, і каміння кидали, і петарди, і все решта.

Від редакції. Зі слів Кіма випливає, що він виїхав із Києва ще до 19 січня, коли почалося силове протистояння на вулиці Грушевського – з петардами, “коктейлями Молотова”, шинами, камінням і спаленими машинами. До того з боку майданівців не було пропокацій бійців ВВ і “Беркуту” – навпаки, їх намагалися нагодувати, напоїти чаєм тощо. Отже, Кім бреше?

Поїхав я звідти тоді, коли… Точніше, мене…
Так виходить, що коли я приходжу в колектив, дуже часто перетягую на себе ініціативу. І ці три керівники мене помалу “злили”, усунули, тому що я почав впливати на колектив трошки по-іншому.

Дали ми близько 15 інтерв’ю, дуже цікава була підтримка людей, але це вже інша тема. Загалом, мене потроху усунули.

Практично всі, хто був зі мною тоді, почали працювати, служити на ту сторону. Це організація “Ніхто, крім нас”. У тому числі й Валетов із Донецька.

Ось така ситуація. Так, я там був, я не приховую. Але не в якості “Правого сектору” чи сотника – була зовсім інша задача.

“Війна почалася через закон про ринок земель”

  • Як вийшло так, що він опинився в Горлівці?

Те, що буде війна, я знав з того моменту, коли Юлія Тимошенко спробувала протягнути закон про ринок земель. Це було влітку, в серпні, коли перервалися канікули Верховної Ради, коли вони вийшли на місяць раніше і намагалися протягнути. Але в них не вийшло.

Щойно це трапилося, я зрозумів, що буде війна. Тобто передумов наче були, а тут чітко стало обґрунтовано.

Ну а коли стало взагалі зрозуміло… А, так: на Майдані я був, коли ще не було жертв. І потім я поїхав, виходить, додому. А наступного дня  з’явилося перші дві жерви. Один із Дніпродзержинська був якийсь неруський хлопець, і ще хтось. І загалом я зрозумів, що все. Почалося.

Тобто коли я звідти їхав, Майдан нагадував парк для прогулянок. Пожерти на халяву, люди були культурні. Ще було чисто, п’яних не було. Все було нормально.

А потім уже почалося.  І я потрапив у загін до Мозгового (бойовик “ЛНР”, нині ліквідований – “Н”). 4 квітня я виїхав з дому, 5-6 [квітня] я вже був у нього, займався його особистою охороною, бойовою підготовкою, підготовкою до проведення референдуму. І потім потрапив до Захарченка і далі, далі.

Як бачить “проблему реституції” ДНРівець

Отак-от і вийшло. Просто я в першу чергу був проти продажу землі. Що зараз явно й відбувається на Україні. В тому числі і, як це називається, реституція.

Зараз западенців кинули на нас, зіштовхнули лобами. По суті справи, ми якусь частину активного населення зачистили. І тепер, по суті, на ту землю, на якій вони народилися, їхні діти й онуки, з’явиться папір у поляків, румунів, угорців, німців – що “це наша земля і її зобов’язані почистити”. А жінки захищати її не будуть і не зможуть. А мужиків немає, от і все.

"Мер Горлівки" Станіслав Кім на прес-конференції

Гітлер з нами”

  • Які ідеї Євромайдану зараз втілюються в життя в Донецькій республіці?

Ідея загалом завжди в усіх однакова – як добре жити. Тільки за чий рахунок.

Гасла були в усіх однакові, і в Гітлера в тому числі. Він хотів, щоб німці жили добре. Так і тут. Тільки питання як дишло, як кажуть, – як повернеш, так воно й вийшло.

“Я кревний родич Кім Чен Ина”

  • Чи були якісь іще причини, чому ви вирішили податися по інший бік барикад?

Ні, інших не було.
Є дуже багато людей військових професій, але дуже мало воїнів. Я себе зараховую до касти воїнів, варни. Коли війна – тоді воюють, а коли 2гражданка” – тоді управлінці.

Мене батько все життя виховував і казав: синку, всі наші родичі були воїнами. У них отака задача. І виховали мене таким чином.

Якимось чином, Кім Ір Сен, Кім Чен Ин – це мої кревні якісь далекі родичі… Я не знаю, як це виходить – просто треба, значить треба.

“Трошки пом’яло череп, але до лікарів не звертався”

  • У яких воєнних операціях ви брали участь в лавах армії “ДНР”?

Та небагато я брав участь. Дмитрівка, Дубівка перед Сніжним – забезпечували проходження гуманітарних вантажів та їх охорону і запобігання з’єднанню південного угруповання Донецької області та Луганської області військ АТО. Щоб вони не з’єдналися, не дати їм вийти.

Ну, були два тижні в оточенні, потім благополучно вилізли і спекалися цього “щастя”.
Ну, в принципі, все. Два поранення – одне легке в руку, інше – контузія по голові. Трошки пом’яло череп. До лікарів не звертався – не мав часу.

За системою Спарти і Сталіна

Займався освітою в комітеті з освіти, проштовхнув – похвалюся, це була моя ініціатива і тиск на те, щоб повернути креслення, яке вже більше десяти років не викладали.

Потім я намагався – не вийшло в повному об’ємі, але потім я продовжу, роки через два-три, – це щоб діти пішли до школи з семи років, як це було раніше, давно. В тому числі й північноамериканські індіанці, й спартанці брали дітей із семи років. Це не зі стелі взята цифра, є дійсно фізіологічне обґрунтування, чому.

Хлопчики розвиваються довше, ніж дівчатка, і якщо дівчатка до цього часу вже готові, то хлопчики ще, вибачте (цмокає ротом), слабуваті.

Якщо ми завантажуємо його раніше, то ми вбиваємо його і фізично, і вкладаємо йому матрицю – він не хоче навчатися. Ви його потім просто не змусите, в нього буде рефлекс на навчання.
Ось така тема. Це таке легке знищення чоловічого населення.

Тому вийшло тільки шість із половиною, а не сім. Наказ по освіті (в “ДНР”).

Обґрунтування просте – економічне. Якщо ми почнемо зараз брати дітей із семи років, ми не наберемо перші класи, і викладачі перших класів залишаться без роботи.

Хотів ще протиснути логіку, як це було в царській Росії, як це було при Сталіні. Тому що багато людей не можуть зв’язати причинно-наслідкові зв’язки. Вони бачать світ окремо, фрагментально. Я б хотів, щоб усі люди бачили картинку в повному об’ємі, в цілому.

Як оцінити обстановку? Складна…

  • Як ви оцінюєте воєнну обстановку в Горлівці?

Як її оцінювати? Складна. Що ж може бути іншого. Як її оцінювати…

Для того, щоб оцінювати воєнну обстановку, тобто в даному випадку, я маю знати, хто стоїть проти нас. Тобто які підрозділи, їх чисельний склад, їх озброєння.
Знати свої можливості й засоби. І тоді я можу щось дати в повному обсязі. А так – ну що? Складна. Більше сказати нічого.

Читайте також:
“Ми тут – наче в капкані”. Як живе місто Новий Світ під контролем “ДНР”

Захарченко: “Україна прагне вийти на кордон “ДНР” і Росії? Годі зволікати!”

Нагадаємо, бойовик Ігор Безлер, який є опонентом ватажка “ДНР” Олександра Захарченка, так відгукнався про рішення призначити Кіма керівником “найгарячішої точки Новоросії” – Горлівки:
“Те, що клоун Захарченко (продавець стегенецьу генеральському кашкеті і полковницьких погонах, героїчно поранений своїм охоронцем у п’яту там, де бійців ЗСУ вже не було) разом із таким падлом, як “Ташкент”, відкрито набиває кишені, гроблячи промисловість ДНР, що наркоту можна купити в будь-який комендатурі в ДНР, просто зателефонувавши туди й викликати з дозою як повій по телефону, не знає тільки ледачий. А тепер до всього “букету” додається те, що барига – типу глава республіки – почав ставити на посади відвертих ворогів”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна