Міліція кваліфікує як тероризм вибух гранати у Меджлісі в Херсоні

 

Нічний вибух у будівлі Меджлісу кримськотатарського народу в Херсоні попередньо кваліфікують як теракт. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявила спікер херсонської поліції Олена Ренкас.

“Все сталося десь о 2:45, у наше головне управління надійшов виклик… На місце виїхала слідчо-оперативна група та керівництво управління. Зараз там працюють вибухотехнічні служби. Попередньо було встановлено, що в приміщенні спрацював невідомий вибуховий пристрій. Як мені вдалося дізнатися у експертів, швидше за все, це граната РПГ... Буде кримінальне провадження . Попередньо, за статтею “тероризм”, – заявила Ренкас.

Також вона додала, що обласна поліція веде слідство щодо підривів ЛЕП кілька місяців тому, внаслідок чого почалася енергетична блокада Криму, “там є підозрювані”.

Сьогодні вночі близько 02:50 в будівлю представництва Меджлісу на вул. Іллюші Кулика в Херсоні було кинуто вибуховий пристрій.
Вибухом знесено двері до підвального приміщення, жертв та інших руйнувань немає.

“Керівництво Меджлісу кримськотатарського народу оцінює те, що трапилося, як навмисну провокацію з боку проросійських сил, спрямовану на дестабілізацію ситуації на півдні України, зокрема в Херсонській області, та очікує оперативного розкриття правоохоронними органами України обставин, замовників і виконавців злочину”, – заявив глава Меджлісу, народний депутат України Рефат Чубаров.

Читайте також:
Європарламент закликав Кремль до переговорів щодо деокупації Криму у форматі “Женева+”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна