Новак Джокович встановив рекорд на Australian Open

 

Серб Новак Джокович виграв шостий у своїй кар’єрі відкритий чемпіонат Австралії. Сьогодні у фіналі турніру в Мельбурні він переміг британця Енді Маррея в трьох сетах – 6:1, 7:5, 7:6.

Із шостим титулом Australian Open Джокович зрівнявся із рекордом австралійця Роя Емерсона, який також шість разів виграв чемпіонат. Раніше сербський тенісист тріумфував тут у 2008, 2011-2013, 2015 роках.

Для Маррея це п’ята поразка у п’яти його фіналах на AusOpen, і чотири з них шотландець програвав Джоковичу.
Енді подякував за підтримку своїй команді та своїй дружині Кім, яка очікує дитину, і першим же рейсом вилетів до Британії.

Переможець Новак Джокович сказав, що має віддати належне супернику за ще один великий турнір. “Він великий чемпіон, великий друг і великий професіонал, який, я впевнений, що матиме багато шансів виграти цей трофей”, – сказав переможець.

В активі Джоковича тепер 14 титулів серії “Великого шолома”. Він залишається першою ракеткою світу з великим відривом від того ж Маррея.

У жіночому одиночному розряді AusOpen-2016 несподівано тріумфувала німкеня Ангеліка Кербер (7-й номер посіву), яка у фіналі перемогла лідерку рейтингу Серену Вільямс.

У парних розрядах першість вибороли: серед чоловіків – Джеймі Маррей/Бруно Соареш (В. Британія/Бразилія), серед жінок – Мартіна Хінгіс/Саня Мірза (Швейцарія/Індія).

Призовий фонд турніру становив 44 млн. австралійських доларів.

Нагадаємо, всі українські тенісисти вибули з розіграшу AusOpen ще до кінця першого тижня турніру.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна