Генпрокуратура відмовилася продати Шокіна за $1 млрд.

 

У Генеральній прокуратурі спростовують інформацію про те, що Держдепартамент США “прив’язав” надання Україні мільярдного кредиту до відставки генпрокурора Віктора Шокіна. Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає “Українська правда“.

“Ми вважаємо повною нісенітницею інформацію, розповсюджену окремими ЗМІ щодо начебто вимог США звільнити генпрокурора Шокіна в обмін на одержання кредиту в розмірі 1 млрд. доларів США. США є прикладом розвинутої демократії, в традиції якої не входить продавати чи покупати будь-які посади”, – сказав він.

“Ми дуже вдячні авторам цієї інформації за те, що вони оцінили Шокіна в 1 млрд. доларів. Це висока оцінка керівника правоохоронного органу України ГПУ продовжує працювати у штатному режимі та до будь-яких кадрових змін не готується. Єдина особа, яка може поставити питання по керівнику Генпрокуратури, є президент Петро Порошенко”, – наголосив Куценко.

Крім того, прокурор зазначив, що інформація, яку наводили ЗМІ, подавалася “з окремим викривленням справжніх подій”.
“А саме – заступник генпрокурора Віталій Касько не перебував у США, оскільки відповідне відрядження і відпустка не були підписані керівником”, – зазначив Куценко. І нагадав, що у відрядження поїхали заступник генпрокурора Давид Саквералідзе, директор НАБУ Артем Ситник та антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

Раніше у ЗМІ з’явилось повідомлення про те, що Державний департамент США розглядає можливу відставку генерального прокурора Віктора Шокіна як одне з важливих свідчень результативної боротьби з корупцією в Україні. Цю інформацію ніби підтвердили через заступника генпрокурора Каська, який перебував у Штатах. Зокрема, зовнішньополітичне відомство США дало владі України чітко зрозуміти, що “прив’язує” надання кредитних гарантій у розмірі 1 мільярд доларів до відставки скомпрометованого Шокіна.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна