Україна приструнила Кока-колу через Крим. Нардепи говорять про прецедент для всіх

Народний депутат від Блоку Порошенка Мустафа Найєм підсумував конфлікт навколо “карти Росії з Кримом від Кока-коли” дописом у своєму Фейсбуці.

Благодарен центральному офису компании The Coca-Cola Company за проявленную позицию.
Отдельное спасибо руководителю департамента коммуникаций компании в Украине – Olesya Zhulynska. За все.

Между тем, извинение штаб квартиры Coca-Cola должно и может стать прецедентом и примером для всех хозяйствующих субъектов, работающих на территории Украины, в том числе, представительств международных компаний.

Как я уже говорил, я и мои коллеги уже собираем всю имеющуюся информацию о некорректном отображении политической карты мира представительствами других транснациональных корпораций, и с началом новой сессии Верховная Рада обратится к СБУ и Министерству иностранных дел с требованием отправить подобные ноты в штаб квартиры международных компаний и посольства иностранных корпораций.

И отдельно хотелось бы сказать пару слов всем, у кого эта акция вызвала удивление, кто возмутился ее радикальность (WTF?) и продолжают пугать читателей экономическими последствиями.
Меньше истерик, друзья, и больше уважения к себе; комплекс неполноценности еще никого не спасал от экономического кризиса.

Лист старшого віце-президента Coca-Cola
Клайда Таггла в посольство України у США

Coca Cola letter Ukraine

Нагадаємо, скандал у соцмережах розпочався після того, як представництво компанії Coca-Cola в Росії на офіційній сторінці “В контакте” розмістило карту Російської Федерації без Криму, Калінінградської області та Курильських островів. Російські користувачі обурилися, після чого адміни змінили карту, зафіксувавши на ній окупований Крим та ін.
Зрештою організатори акції зняли карту зі сторінки, але вона залишилася в кеші Гугла й обурила українську громадськість. Дійшло до депутатських звернень і заяви посольства України в США. Депутат Мустафа Найєм закликав бойкотувати продукти компанії.

6 січня 2016 року у посольстві України відбулася зустріч із керівником вашингтонського офісу “Кока-Коли” Кейт Ірвін, яка принесла офіційні вибачення за непорозуміння, що виникло у зв’язку з публікацією російським представництвом компанії мапи Росії з незаконно окупованим Кримом.

Українська амбасада на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила, що пані Ірвін передала листа від старшого віце-президента “Кока-Коли” Клайда Таггла на ім’я посла України в США Валерія Чалого “з вибаченням за зазначену публікацію, зміст якої було підготовлено незалежним агентством без відома та погодження “Кока-Коли”, але за яку вона бере на себе повну відповідальність.

“Я можу тільки вибачитися за те, що ніколи не мало статися”, – йдеться в листі віце-президента.

“Ірвін підкреслила, що компанія “Кока-Кола”, яка є одним із великих платників податків в Україні, націлена продовжувати активну роботу на українському ринку, що є дуже важливим для компанії, та бути дієвим партнером у реалізації низки соціальних проектів у нашій державі”, – інформують в українському посольстві.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна