Туреччина не впорається з новою хвилею біженців, – Ердоган

 

У випадку з’яви нової хвилі біженців із Сирії, Туреччина не зможе з нею впоратися.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, виступаючи перед учасниками 6-ї конференції Будапештського процесу в Стамбулі, повідомляє CNN Turk.

“У випадку нової хвилі біженців ми більше не можемо витримати її”, — сказав Ердоган, звертаючись до лідерів урядів з Європи та інших країн.

За його словами, сьогодні в усьому світі налічується близько 260 мільйонів мігрантів, понад 68 мільйонів переміщених осіб та більше 25 мільйонів біженців.

“Ця кількість зростає день у день через такі причини, як голод, громадянські війни, терористичні атаки та політична невизначеність”, — зауважив турецький лідер.

Він також наголосив, що люди зважуються на смертельні подорожі не заради адреналіну, не лише шукаючи кращої роботи, вищого рівня життя, але й для того, щоб вижити, щоб прогодуватися, прогодувати своїх дітей.

“Утримання біженців біля наших кордонів не може розглядатися як єдине рішення проблеми, що йде з Сирії”, — сказав Ердоган, посилаючись на угоду Туреччини з Європейським Союзом щодо запобігання потрапляння біженців до Європи в обмін на фінансову допомогу.

Ердоган заявив, що Туреччина вже витратила на організацію житла, охорону здоров’я, харчування та освіту 35 мільярдів доларів і нині все виглядає так, що нескінченний потік сирійських біженців перевіряє толерантність країни.

Єдиним виходом із ситуації президент Туреччини назвав створення “зон безпеки”, куди могли би повернутися сирійські біженці.

Читайте також:
Генасамблея ООН прийняла міграційний пакт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна