Демократичні сили Сирії взяли останній оплот ІДІЛ на Сході

 

Бійці “Демократичних сил Сирії”, підтримувані США, близькі до того, щоб встановити контроль над останнім форпостом терористів угруповання “Ісламська держава” на сході Сирії.

Як повідомило агентство Reuters, SDF за підтримки ВПС США оточили населений пункт Ель-Багуз на кордоні з Іраком, який слугував останнім анклавом терористів ІДІЛ у провінції Дейр-ез-Зор.

Кілька сотень бойовиків “Ісламської держави”, багато з яких є іноземцями, здалися за останні два дні Сирійським демократичним силам. Проте деякі терористи ще можуть ховатися в підземних тунелях.

“Тисячі цивільних осіб все ще перебувають у пастці як людські щити, – сказав представник SDF Джія Фурат. – У найближчі кілька днів, за дуже короткий час, ми поширимо добру новину світові про військовий кінець ІДІЛ”.

Речник Мустафа Балі повідомив Reuters, що SDF спіймали декількох бойовиків, які намагалися втекти серед цивільних осіб, тоді як інші здалися.

Як відомо, курдські підрозділи СДФ за підтримки міжнародної коаліції на чолі зі США 10 вересня 2018 року почали останню фазу операції проти бойовиків “ІД”, аби витіснити їх із населених пунктів і районів у долині річки Євфрат на сході Сирії.
Нещодавно командувач загонами коаліції арабських і курдських підрозділів Мазлум Кобані заявив, що військова операція проти “ІД” – на завершальній стадії, а інші райони країни будуть очищені від бойовиків терористичного угруповання протягом місяця.
24 січня ісламісти намагалися перейти у контрнаступ проти SDF, однак зазнали невдачі.

Читайте також:
СБУ оприлюднила паспорти 57 росіян-членів “ПВК Вагнера”, які загинули в Сирії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна