У “ДНР” заявили, що Прилєпін закінчив “військову кар’єру” і з речами повернувся в РФ

 

Російський письменник Захар Прилєпін, який воював проти України на боці “ДНР”, залишив окупований Донбас.
Про це повідомив поплічник бойовиків ОРДО Олександр Жучковський у своєму “Телеграмі”.

Він зазначив, що так звана “військова кар’єра” Прилєпіна на Донеччині закінчилася через провал псевдопроекту “Малоросія”, який сепаратисти “ДНР” запропонували насадити для всієї України (“нова” держава з українських областей без Криму зі столицею в Донецьку).

“Сам він уже залишив республіку з речами”, – написав Жучковський.

“Складнощі у Прилєпіна виникли після “презентації” Малоросії, оскільки він був головним ініціатором цієї ідеї, неузгодженої з Кремлем (хоча про ступінь неузгодженості можна сперечатися, хтось, можливо, на середньому рівні [в РФ] дав добро, а центр тему зарубав”, – йдеться у повідомленні Жучковського.

У свою чергу, сам Прилєпін цю інформацію спростовує.

Як повідомляла “Новинарня“, відомий російський письменник Захар Прилєпін (справжнє ім’я – Євген) з початку лютого 2017 року обіймав посаду заступника командира батальйону спецназу “ДНР” по роботі з особовим складом.
Як писали проросійські ЗМІ, Прилєпін обіймав посаду “замполіта”, мав звання “майор армії ДНР” та перебував у районі окупованого села Пікузи (кол. Комінтернове) неподалік від Маріуполя.
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо Прилєпіна, який незаконно прибув у Донецьку область та став на службу до терористів. Перед тим він збирав у Росії кошти та речі на підтримку сепаратистів Донбасу.

“Ми будемо прагнути до того, щоб на білому коні в’їхати в якесь сусіднє місто, яке було залишено [російсько-терористичними військами] в силу різних причин. Київ – кінцева мета. Приховувати не будемо. Київ – російське місто. Російське українське місто. Наше діло маленьке. Нагорі вирішать… Але я думаю, що таких помилок, які були з Януковичем, бути не має… Вся Україна – мета. Жодної іншої мети бути не може”, – заявляв Прилєпін.

Захар Прилєпін (справжнє ім’я – Євген), 7 липня 1975 р.н. – російський письменник і громадський діяч.
За даними ВЦІОМ, у 2015 році він зайняв у РФ другу позицію як “Письменник року” і був найбільш цитованим письменником року в ЗМІ Росії.
За даними компанії “Медіалогія”, в 2016 році Прілєпін став найбільш згадуваним у ЗМІ РФ письменником.

Раніше він був активістом партії націонал-більшовиків Лимонова, прихильником коаліції “Інша Росія”, у 2010 році підписував звернення опозиції “Путін мусить піти”.
У 2014 році, після окупації РФ Криму, Прилєпін “переосмислив” ставлення до російської влади, оголосивши “приватне перемир’я”.
З грудня 2015 року він є “радником” ватажка “ДНР” Олександра Захарченка, відомий також збором коштів та гуманітарної допомоги для бойовиків і населення ОРДЛО.
З 2016 року веде авторську передачу на телеканалі “Царьград”, власник якого Костянтин Малофєєв також відомий спонсоруванням бойовиків на Донбасі.

Після служби в армії Прилєпін навчався в школі міліції і служив в ОМОНі, брав участь у бойових діях в Чечні й Дагестані.

У вересні 2016 року українські письменники Софія Андрухович, Ірина Викірчак, Наталка Сняданко відмовлялись від участі у фестивалі Конрада в Польщі через те, що туди був запрошений Прилєпін. У підсумку організатори фестивалю відкликали запрошення для Прилєпіна.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна