День Сонгун: КНДР провела нові пуски балістичних ракет

 

Військові США заявили, що Північна Корея в суботу, 26 серпня, запустила три балістичні ракети малої дальності, але запуски були невдалими.

Про це повідомляє агентство АР.

Тихоокеанське командування США зазначає, що перша і третя ракети КНДР пролетіли близько 250 км, перш ніж “вийти з ладу”, а третя вибухнула відразу.

Американські військові відзначили, що ракети не становили загрози для острова Гуам, на якому розташована база США, і тим більше для Північної Америки.

За даними японських ЗМІ, ракети стартували з району селища Кіттерен у провінції Канвондо і були спрямовані в напрямку виключної економічної зони Японії. Однак, заявили в Токіо, пуск не становив загрози для безпеки країни.

В адміністрації Білого дому повідомили, що Дональда Трампа поінформували про нові ракетні випробування КНДР.

Після запуску в столиці Південної Кореї Сеулі було скликано раду нацбезпеки, на якій влада перевірила оборонну стратегію військ. Зокрема, там вирішили “ретельніше зайнятися” навчаннями військ Республіки Корея і США Ulchi Freedom Guardian, що тривають зараз.

Пізніше в Пхеньяні розповіли, що пуски балістичних ракет були приурочені до святкування “Дня Сонгун“. У цей день 1960 року років тому КНДР затвердила політику пріоритету армії в державі.
На випробуваннях був присутній лідер КНДР Кім Чен Ин. Північнокорейські військові відпрацьовували умовне захоплення островів Пеннендо і Енпхендо, що належать Південній Кореї і розташовані на лінії розмежування з Північною Кореєю. КНДР не згодна з цим розмежуванням.

Читайте також:
Ин і Трамп обмінялися заявами про готовність ударити.
Але Корея готова й почекати

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна