Ин і Трамп обмінялися заявами про готовність ударити. Але Корея готова й почекати

 

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин 14 серпня заслухав доповідь керівництва ракетних військ країни про готовність завдати удару в бік американського острова Гуам при отриманні відповідного наказу від ЦК Компартії КНДР. Про це повідомляє РБК з посиланням на північнокорейське урядове агентство KCNA.

Кім Чен Ин похвалив військових і заявив, що “американські імперіалісти вже зав’язали петлю у себе на шиї через свій конфронтаційний рекет”. Однак водночас він зазначив, що готовий почекати, поки США зважать усі “за” і “проти” та прийдуть до рішення, яке полегшить їх “жахливу долю”.

За словами Кім Чен Ина, американці повинні визнати необхідність припинення провокацій відносно КНДР і відмовитися від таких спроб у майбутньому.

Як зазначив глава КНДР, США “перевіряють терпіння” Північної Кореї. На його думку, вони повинні думати раціонально.

При цьому Кім Чен Ин зазначив, що ракетники завжди повинні виконати наказ партії і в разі необхідності “перекрити дихання янкі”.

Того ж дня президент США Дональд Трамп заявив про готовність відповісти на будь-яку загрозу КНДР щодо Сполучених Штатів або їх союзників. Про це він сказав в ході телефонної розмови з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, повідомляє Reuters з посиланням на заяву Білого дому.

“Президент Трамп підтвердив, що Сполучені Штати готові захищати і реагувати на будь-яку загрозу або дії, вжиті Північною Кореєю проти Сполучених Штатів або їх союзників, Південної Кореї і Японії”, – йдеться в заяві Білого дому.

ОНОВЛЕНО. Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що ракетний удар КНДР по американських територіях може призвести до повномасштабних військових дій.

“Якщо вони вдарять по США, це дуже швидко може привести до військових дій”, — сказав глава Пентагону, якого цитує Reuters.

За словами Меттіса, Вашингтон миттєво дізнається про траєкторії північнокорейської ракети, якщо вона буде спрямована на Гуам, і нейтралізує її.

Нагадаємо, 9 серпня КНДР заявила про готовність завдати ракетного удару по базі ВПС США на острові Гуам у Тихому океані, як тільки відповідне рішення ухвалить глава КНДР Кім Чен Ин.
Вказувалося, що Пхеньян може завдати удару по Гуаму балістичною ракетою середньої дальності “Хвасон-12“, вперше запущеною 14 травня.
Також Північна Корея заявила, що в останні дні майже 3,5 млн. робітників, членів партії і колишніх солдатів виявили бажання приєднатися до війська.
ООН і Китай запровадили санкції проти КНДР через продовження ракетної програми Пхеньяна.

Читайте також:
Протистояння США і КНДР: Трамп пообіцяв “таке, чого світ ще не бачив”

The New York Times звинуватила Україну в поставці ракетних двигунів КНДР. Турчинов відреагував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна