Пентагон заанонсував візит Меттіса до Києва 24 серпня

 

Секретар департаменту оборони Сполучених Штатів Америки (міністр оборони) Джеймс Меттіс здійснить візит в Україну на День Незалежності, 24 серпня.
Про це йдеться у повідомленні на сайті Пентагону.

Зазначається, що очільник американського оборонного відомства розпочне 19 серпня закордонні візити до країн Середнього Сходу (Йорданії, Туреччини) та Європи з метою підтвердження незмінної відданості США стратегічному партнерству з країнами цих регіонів.

“Секретар завершить свою подорож у четвер, 24 серпня, своїм першим візитом на посаді секретаря оборони до Києва (Україна)”, – сказано в повідомленні.

В Україні Меттіс планує зустрічі з президентом Петром Порошенком та міністром оборони Степаном Полтораком.

“Під час цих зустрічей секретар знову запевнить наших українських партнерів, що Сполучені Штати зберігають рішучу налаштованість досягненню цілі відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, а також зміцненню стратегічного оборонного партнерства між нашими двома країнами”, – наголошується в прес-релізі.

Нагадаємо, 24 серпня, в День Незалежності України, в Києві відбудеться військовий парад за участі 11 міністрів оборони з різних країн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна