Військові ЗСУ візьмуть участь у параді до Дня польської армії у Варшаві

 

Військовослужбовці Збройних Сил України у вівторок, 15 серпня, візьмуть участь у параді з нагоди Дня польської армії, який у Польщі відзначають у річницю Варшавської битви.

Про це повідомляє Polukr.net.

На урочистостях у Варшаві буде присутній також міністр оборони України Степан Полторак. Серед іншого, він зустрінеться очільником польського міноборони Антоні Мацеревичем і покладе квіти до українського меморіалу у Варшаві.

А сьогодні, 14 серпня, на Байковому цвинтарі в Києві посол Польщі Ян Пєкло, генконсул Томаш Дедерко, співголова групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків із Республікою Польща Микола Княжицький та представники ЗСУ поклали квіти до могили польських солдатів, які спільно з армією УНР звільнили Київ у 1920 році.

Водночас у параді з нагоди Дня незалежності України, який відбудеться 24 серпня, запланована участь польських солдатів та представників інших армій НАТО.

Військовослубовці ЗСУ беруть участь у параді до Дня польської армії  (або Війська польського) з 2008 року.

Не став винятком і 2016 рік, попри те, незадовго до того Сейм Польщі ухвалив постанову, в якій назвав обопільну Волинську трагедію “геноцидом поляків” (“людобуйством”), вчиненим націоналістами ОУН-УПА.

У 1920 році з 13 по 16 серпня відбувалася битва під Варшавою між військами Червоної армії та Польщі. Саме 15 серпня, коли Червона армія вже ось-ось мала прорвати оборону поляків, стався перелом на користь Війська Польського, що дозволило відкинути війська Червоної армії від Варшави та перейти в наступ.

У тій битві, як і в інших битвах польсько-більшовицької війни 1918-1920 років, разом із поляками воювали й бійці Української Народної Республіки.

Читайте також:

У Франківську відтворили бій Армії УНР і Війська польського проти червоної армії Будьонного. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна