На параді в День Незалежності України будуть іти військові НАТО

 

У військовому параді, який пройде на День незалежності в Києві, вперше в історії України візьмуть участь представники армій країн-учасниць НАТО.
Про це заявив журналістам міністр оборони Степан Полторак, передає “Еспресо ТV”.

“В цьому році дуже багато наших партнерів виявили бажання брати участь в святкуванні Дня незалежності України. Поруч з нами будуть знаходитись представники збройних сил країн Альянсу”, – зазначив Полторак 3 серпня на репетиції параду на аеродромі під Києвом.

За словами міністра, Україна веде перемовини з цього приводу з усіма країнами-учасницями НАТО. Погодження прислати своїх військових на парад надали вже шість із них, але Полторак сподівається, що ця цифра зросте до десяти.

Крім того, за даними прес-служби Міноборони, у параді на честь Дня незалежності України цьогоріч візьмуть участь військовослужбовці з Грузії.

 

“24 серпня захисники України заслуговують крокувати головною вулицею країни на знак вдячності народу за підтримку. Водночас, це можливість для громадян віддати шану Героям, які стали на захист Держави й до сьогодні є гарантом її Незалежності”, – зазначено на сторінці Степана Полторака у “Фейсбуці”.

Загалом у параді на Хрещатику 24 серпня візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців. Тисяча з них – ті, що брали участь в АТО.

Як повідомив генерал армії Степан Полторак, по центру Києва проїде більше 70 одиниць військової техніки, серед якої багато нових зразків.

Світлина від Степан Полторак.
 

Світлина від Степан Полторак.

Читайте також:
Відбулося перше тренування до параду Незалежності. ФОТО

Порошенко розпорядився провести на Майдані військовий парад-2017

Наш парад – це сигнал ворогу:
“Товарищ москаль, на Україну шуток не скаль!” – Порошенко.
ФОТО, ПОВНЕ ВІДЕО
 (2016)

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна