Російський літак-спостерігач пролетів над Пентагоном і Капітолієм

 

Російський літак провів спостережний політ над будівлями Капітолію, Центрального розвідувального управління, Пентагону та іншими центрами ухвалення рішень у Вашингтоні після того, як оборонне відомство США санкціонувало такі дії.

Як повідомляє “Радіо Свобода”, політ відбувся 9 серпня.

Політ викликав стурбованість у засобах інформації та політичних колах США. Однак він є частиною давньої програми спостереження за договором про “відкрите небо”, що дозволяє обом країнам прольоти неозброєних спостережних літаків над територією одна одної.

Телеканал CNN і видання Politico повідомили, що, крім прольоту над Вашингтоном, російський літак Tу-154M мав пролетіти над Бедмінстером у штаті Нью-Джерсі, де відпочиває президент Дональд Трамп, а також над президентською резиденцією в Кемп-Дейвіді в штат Меріленд.

Крім Росії та Сполучених Штатів, ще 32 держави підписали договір, спрямований на сприяння прозорості військової діяльності, зменшення недовіри та непорозумінь та сприяння моніторингу угод про контроль над озброєннями.

Як повідомляла “Новинарня“, Україна інспектувала масштаби військової діяльності РФ у Ростовській області в рамках Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки.
Тоді, в січні 2017 року, українську інспекцію не допустили до скупчення артилерії РФ під кордоном у Ростовській області.

Читайте також:
Місія військових Канади, Британії й України виконає спостережний політ
над Росією й Білоруссю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна