Пентагон і Держдеп США розробили план надання зброї Україні, – ЗМІ

 

Міністерство оборони й Державний департамент США розробили план для постачання Україні протитанкових ракет та інших видів зброї і чекають схвалення Білого дому.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників та дипломатів.

Ідеться про оборонне озброєння для протистояння агресивним діям Росії, яка постачає танки та іншу зброю сепаратистам на Донбасі.

За словами високопоставленого представника адміністрації США, рішення щодо передачі озброєння ще не було і ця пропозиція не обговорювалася під час зустрічі на високому рівні у Білому домі минулого тижня, коли йшлося про питання Росії. зазначається, що Дональду Трампу не повідомляли про план, і позиція президента ще не відома.

Представники української і американської сторони вважають, що можуть пройти місяці, перш ніж Білий дім сформулює свою офіційну позицію в цьому питанні.

Згідно з пропозицією Пентагону і Держдепу, на додачу до іншої зброї США можуть надати Україні протитанкове озброєння – швидше за все, ракети “Джавелін” і засоби протиповітряної оборони.

За словами, американських чиновників, протитанкові ракети будуть надані українським військам, розташованим на віддалі від лінії розмежування, щоб запобігти ескалації конфлікту та уникнути звинувачень у тому, що США заохочують Київ до наступу.
У разі використання Україною озброєння неналежним чином Вашингтон може прийняти рішення про її виведення.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 липня спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Вашингтон активно розглядає питання поставок оборонної зброї Україні для боротьби з бойовиками на Донбасі.

Читайте також:
США восени виділять Україні військову допомогу з летальною зброєю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна