Суд арештував на 60 діб Волкова, підозрюваного у викраденні Луценка й Вербицького

 

Олександр Волков, підозрюваний в організації викрадення Ігоря Луценка та вбивства Юрія Вербицького під час Революції Гідності у 2014 році, взятий під варту терміном на 60 діб без застави.
Відповідне рішення ухвалив Печерський райсуд ввечері 29 липня, повідомила в соцмережі адвокат Євромайдану Євгенія Закревська.

За даними прокуратури, Волков контактував із безпосереднім організатором та координатором викрадення – громадянином Неживовим, начальником служби безпеки. При цьому під час одного з контактів Волков перебував в офісі Олексія Чеботарьова, якого правоохоронці підозрюють в організації та координації дій “тітушок”.

Як передає “Українська правда“, також у прокуратури є підстави підозрювати у причетності до викрадення Луценка та Вербицького ще одну особу – громадянина Щінкіна. З ним Волков також контактував у день викрадення.

“Злочин здійснено групою осіб, переважна більшість з них наразі переховується від слідства та суду. У даному кримінальному провадженні, окрім Волкова, ще 10 осіб”, – повідомив прокурор під час судового засідання.

Захист Олександра Волкова наголосив, що з 2014 року Волков неодноразово виїжджав за межі України та повертався. Сам Волков  заявив, що з 12 до 24 серпня він планує виїхати до Будапешта та інших міст Європи разом із дружиною та донькою, ніяких повісток на допити він не отримував, хоча перебуває в Києві за місцем прописки.

Як відомо, у січні 2014 року майданівські активісти Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені невідомими з території Олександрівської лікарні та вивезені за місто. Після тортур і допитів їх кинули в лісі біля села Гнідин Бориспільського району. Вербицький від отриманих травм та холоду помер.

Раніше в суботу, 29 липня, суд прийняв для розгляду клопотання прокуратури про взяття Волкова під варту.

Також 29 липня у підозрюваного було проведено обшук, за результатом якого прокуратурою було ухвалено рішення його затримати.

Читайте також:
22 січня 2014 року відкрився мартиролог Майдану.
Вбивці чотирьох патріотів досі не знайдені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна