Більшість українців – за те, щоб визнати ОРДЛО окупованими територіями. СОЦІОЛОГІЯ

 

Більшість українців (55%) підтримують пропозицію законодавчо визнати непідконтрольні території Донецької та Луганської областей окупованими, тоді як 22% не підтримують такої ідеї.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова, які наводить “Інтерфакс-Україна”.

За визнання ОРДЛО окупованими виступають 64% опитаних жителів Західної України, 58% – Центральної.
На півдні країни цю пропозицію підтримують 45% українців, на сході – 49%.

Згідно з результатами цього ж соціологічного дослідження, рішення РНБО про блокаду торгівлі України з “ДНР” і “ЛНР” підтримують 47% респондентів, не підтримують – 37%.

Найбільший рівень підтримки такого рішення на заході України (“за” – 66% респондентів, “проти” – 16%), найменший – на півдні (“за” – 30%, “проти” – 49%).

На сході України рішення РНБО про блокаду підтримують 38% опитаних українців, не підтримують – 49%.

У Центральній Україні 47% громадян висловилися на підтримку такого рішення, не підтримують його 38%.

Дослідження було проведене 9-13 червня 2017 року. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Як інформувала “Новинарня“, 13 червня секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв’ю ЗМІ заявив, що в Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ.
Надалі над законопроектом працює група народних депутатів, представників АП, Радбезу та ін.
Проект передбачає визнання ОРДЛО окупованими Росією територіями. Планується відкоригувати повноваження Збройних сил України на Донбасі, створити спільні штаби для військ і цивільних адміністрацій тощо.

Читайте також:
Як зміниться АТО. Оприлюднено концепцію деокупації Донбасу

Третина мешканців Сходу і Півдня України покладають на Київ провину
за війну на Донбасі. СОЦІОЛОГІЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна