Бойовики “ДНР” “знайшли” журналіста Асєєва і звинувачують у шпигунстві, – Фірсов

 

Сепаратисти “ДНР” заявили, що зниклий у Донецьку український журналіст Станіслав Асєєв затриманий і звинувачується у шпигунстві.
Про це повідомив колишній народний депутат України Єгор Фірсов, який раніше інформував про зникнення чоловіка.

“В МГБ [“ДНР”] офіційно підтвердили що його затримано, мамі Стаса дали письмове підтвердження. Його звинувачують у шпигунстві, як і всіх раніше затриманих журналістів. За цими звинуваченнями його можуть “засудити” на 12-14 років”, – написав Фірсов у “Фейсбуці”.

За його інформацією, мати Асєєва змогла з ним побачитися.

“Стас тримається добре, розуміє, що на справедливий суд сподіватися не варто. Його єдина надія – це обмін полонених”, – додав Фірсов.

Як інформувала “Новинарня“, останній раз журналіст Станіслав Асєєв виходив на зв’язок 2 червня. Про його ймовірне затримання бойовиками “ДНР” повідомив екс-нардеп Єгор Фірсов.

Живучи в Донецьку, Асєєв (під псевдонімом Васін) писав для українських видань та в соцмрежах, об’єктивно висвітлював становище в ОРДЛО, критикував дії бойовиків.

Українські переговорники в рамках ТКГ в Мінську порушували питання про місце перебування Стаса Асєєва, однак представники ОРДЛО заявляли, що їм нічого не відомо з цього приводу.

5 липня міжнародна правозахисна організація Amnesty International в Україні закликала бойовиків “ДНР” розкрити місцезнаходження Асєєва.

15 липня “поліція ДНР” формально оголосила Станіслава Асєєва в розшук.

Читайте також:
Місія ООН намагається шукати зниклого в Донецьку журналіста Стаса Асєєва

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна