ЄС завершив ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною

 

Рада ЄС затвердила Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Таким чином, Європейський Союз остаточно завершив ратифікацію Угоди. 

Повідомлення про це розміщено на сайті Ради ЄС у вівторок, 11 липня.

“11 липня Рада ухвалила рішення про укладення Угоди про асоціацію з Україною від імені Європейського Союзу. Це відбувається напередодні саміту ЄС-Україна в Києві 12 і 13 липня”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що це заключний етап процесу ратифікації, який дозволить розпочати реалізацію Угоди з 1 вересня 2017 року.

У Раді ЄС нагадують, що більша частина Угоди про асоціацію вже діє. Угода частково набула чинності з 1 вересня 2014 року, а її торговельна частина, глибока та всеохопна зона вільної торгівлі, тимчасово застосовується з 1 січня 2016 року.

“Укладення та набуття чинності Угоди надасть новий імпульс співробітництву в таких областях, як оподаткування в сфері зовнішньої політики і безпеки, правосуддя, свобода і безпека (в тому числі міграція), управління державними фінансами, наука і техніка, освіта та інформаційне суспільство”, – заявили в Раді ЄС.

Як відомо, роботу над текстом Угоди було завершено у 2013 році, а її підписання відбулося вже у 2014-му, після Революції гідності.
Протягом 2014-2017 років Угоду ратифікували Верховна Рада України, Європарламент, а також національні парламенти усіх країн ЄС (останній – 15 червня 2016 року – парламент Нідерландів).

Читайте також:
Нідерланди завершили ратифікацію асоціації Україна-ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна