В Україні заочно судитимуть відомого своєю жорстокістю російського неонациста, який воював за “ЛНР”

 

Головна військова прокуратура направила в суд обвинувальний акт за обвинуваченням громадянина Російської Федерації Олексія Мільчакова, причетного до вбивства близько 40 українських військовослужбовців.

“Головною військовою прокуратурою було закінчено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням Мільчакова, учасника неонацистських рухів, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 110 та ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України, який перебуває у розшуку”, – повідомляє сайт Генеральної прокуратури.

Обвинувальний акт скеровано до суду для “заочного” розгляду.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Мільчаков із червня 2014 року по серпень 2015 року у складі створеного ним незаконного озброєного формування, так званої “диверсійно-штурмової розвідувальної групи «Русич» групи швидкого реагування «Бетмен»” брав участь у діяльності терористичної організації “ЛНР”, сприяв веденню агресивної війни проти України та зміні її меж на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Крім того, в результаті злочинних дій Мільчакова, а саме влаштованої ним засідки 5 вересня 2014 року неподалік селища Привітне Слов’яносербського району Луганської області, загинуло близько 40 військовослужбовців батальйону “Айдар” та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

У прокуратурі зауважили, що, згідно з українським законодавством, Мільчакову загрожує довічне позбавлення волі.

Олексій “Фріц” Мільчаков – 1991 року народження, мешканець Санкт-Петербурга (РФ). На своїх сторінках у соцмережах не приховував захоплення Адольфом Гітлером та нацизмом.

Ще у 2011 році виставив у “Вконтакті” фото, на яких відрізає голову цуценяті. Згодом цей профіль було видалено.

Поїхавши воювати за “ЛНР”, з катування тварин перейшов на людей. ДШРГ “Русич” та Мільчаков зокрема були відомі тим, що піддавали полонених тортурам і розстрілювали їх, а також знущалися з тіл загиблих. Так, у лютому 2015-го, після захоплення Дебальцевого, підрозділ Мильчакова зрізав обличчя з тіл українських військових.

У жовтні 2016 року у Норвегії затримали російського неонациста Яна Петровського, який також брав участь у скоєнні злочинів у складі ДШРГ Мільчакова.

За даними ЗМІ, угруповання “Бетмен”, у складі якого воювали Петровський і Мільчаков, було оголошене людьми Ігоря Плотницького “бандою мародерів і вбивць”, а її лідер Олександр “Бетмен” Бєднов був убитий 1 січня 2015 року бойовиками, які назвалися “Генеральною прокуратурою ЛНР”. Разом з іще двома бойовиками його спалили у броньованому авто за допомогою вогнемета “Джміль”.

Читайте також:

Стартував сайт RuSSiaKIlls, який збирає конкретні свідчення воєнних злочинів Кремля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна