До Києва їде глава Держдепу США Рекс Тіллерсон

 

Цього тижня державний секретар США Рекс Тіллерсон здійснить візит в Україну.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

Повідомляється, що глава американської дипломатії прибуде в Київ 9 липня, це буде короткий візит на дві-дві з половиною годин.

“Варто зазначити, що цей візит вважається досягненням української дипломатії, він важливий на тлі зустрічі президентів РФ і США Володимира Путіна і Дональда Трампа, що відбудеться в кулуарах саміту G20 [в Німеччині 6-7 липня]”, – зазначає видання.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомляв, що під час візиту Тіллерсона до Києва “будуть продовжені наші напрацювання у Вашингтоні”.

Нагадаємо, Порошенко зустрівся з Дональдом Трампом у Білому домі в ході поїздки до Вашингтона заявив, що “Ми отримали тверду підтримку США“.
Тоді теж наголошувалося на важливості зустрічі лідерів США й України раніше від їх переговорів із росіянами.

Відомо, що також у цьому місяці очікуються візити в Україну генерального секретаря ООН Антоніо Гуттереша і генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.
Крім того, президент анонсував візит в Україну в серпні міністра енергетики США Ріка Перрі, а в найближчі місяці – також візит міністра оборони США Джеймса Меттіса.

Читайте також:
Порошенко обговорив із Тіллерсоном розміщення миротворчого контингенту ООН на Донбасі

Вашингтон відмовився від плану Путіна “обміняти Сирію на Україну”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна