Вашингтон відмовився від плану Путіна “обміняти Сирію на Україну”

 

Реалізація плану президента Росії Володимира Путіна щодо так званого обміну України на Сирію є неможливою. Про це заявив колишній радник державного секретаря США Метью Брайза, передає Еспресо.TV.

Він пояснив, що Путін раніше думав, що можна укласти певного роду оборудку з президентом США Дональдом Трампом.
Відповідно до цієї схеми, Росія пообіцяла б співпрацювати у Сирії проти “Ісламської держави”, якщо Трамп заплющить очі й дозволить Донбасу перебувати під контролем Росії.

За словами Брайзи, зараз така ситуація є абсолютно неможливою.
Втім, він зауважив, що можуть бути чутки щодо держсекретаря Рекса Тіллерсона, які поширюють у Вашингтоні останні кілька днів.

“Тіллерсон зараз розпочинає новий процес, в якому США гратимуть роль медіатора, як це було у переговорах між Україною та Росією, і, можливо, підсилять вплив Франції та Німеччини в так званому “нормандському форматі”, й домовляться про те, що Росія забереться зі сходу України в обмін на те, що Україна буде виконувати свої зобов’язання згідно з Мінськими угодами”, – наголосив Брайза.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна є абсолютно самостійною в процесі прийняття рішень та спростував чутки, що її намагаються обміняти на Сирію.

Читайте також:
“Обміну не буде”. Тіллерсон запевнив Клімкіна в підтримці України Штатами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.