ТКГ в Мінську досягла домовленості про обмін полонених до 5 липня, – Кучма

 

В ході засідання в Мінську Тристоронньої контактної групи з питань врегулювання ситуації на Донбасі 21 липня була досягнута домовленість завершити узгодження списку заручників і почати процес обміну до наступного засідання ТКГ 5 липня.
Про це заявив представник України в ТКГ, другий президент України Леонід Кучма журналістам у четвер у Києві, передає “Інтерфакс-Україна”.

“До кінця не погодили, є ще розбіжності за списком цим, але процес верифікації завершено, всі з цим погодилися, а ви знаєте, що раніше та сторона з цим не погоджувалася“, – сказав Кучма.

“Але є розбіжності в списках, розбіжності в 5-6 осіб, але навіть за такі маленькі розбіжності. У нас з української сторони ніяких проблем, у них на 15 осіб більше в їхньому списку, що ми їх утримуємо”, – зазначив екс-президент.

“Домовилися, що на наступній зустрічі, яка буде 5 числа, до цієї дати ми ці проблеми вирішимо (щодо погодження) і повинні почати процес обміну”, – сказав Кучма.

Нагадаємо, у травні СБУ сподівалася на обмін заручників протягом місяця.

Читайте також:
За останні півтора року в полон до бойовиків ОРДЛО потрапили 42 українці, – СБУ

Порошенко передав у Білий дім лист від родичів українських заручників “ДНР/ЛНР” та Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна