У Львові авто в’їхало в натовп біля церкви, є жертви

 

У Львові в неділю, 18 червня, біля храму святого апостола Андрія Первозванного на площі Соборній автомобіль Land Cruiser в’їхав у натовп людей та перекинувся.

Як повідомляє “Варта 1“, саме в той час з церкви після ранішньої літургії вийшли люди. Одна жінка загинула на місці ДТП, ще одна – травмована.

“Одну людину забрала швидка медична допомога, ще одна жінка віком орієнтовно 55 років загинула. На вигляд водій тверезий. За попередньою інформацією, чоловік разом із дружиною вийшли з церкви. Він сів за кермо і переплутав педалі газу та гальма, внаслідок чого здійснив наїзд на металеві стовпці й перекинувся”, – голова “Варти 1” Ігор Зінкевич.

Як повідомила УНІАН речник ГУ Нацполіції у Львіській області Світлана Добровольська, подія сталася близько 11:15.

Попередньо встановлено, що 48-річний водій джипа з дружиною вийшов після богослужіння з церкви, вони пішли на паркувальний майданчик і сіли в авто. Коли машина рушила, то раптово збільшила швидкість, виїхала на тротуар біля церкви і перекинулася.

Внаслідок наїзду одна жінка, особа якої встановлюється, загинула. Відомо про ще одну травмовану перехожу, якій надають допомогу медики. На місці працює слідчо-оперативна група.

За словами Добровольської, водій іномарки наразі не може пояснити причини, чому втратив керування над авто, він припускає, що це сталося через технічну несправність. Всі обставини події з’ясовуються.

 

Як писала “Новинарня“, у 2016 році сталися терористичні атаки з наїздами автомобілів у натовпи в Ніцці й Берліні, в січні цього року – в Єрусалимі, у квітні – в Стокгольмі, у червні – в Лондоні.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна