Студент НаУКМА невдало позивався проти Порошенка через заборону “Вконтакте”

 

Вищий адміністративний суд України відмовив у задоволенні позову студента Києво-Могилянської академії Микити Євстіфєєва про визнання неправомочним указу президента про заборону в Україні російських соціальних мереж.
Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Таке рішення суд прийняв на засіданні в середу, 14 червня, заслухавши позиції сторін.

Зокрема, колегія суддів ВАСУ відмовила у визнанні протиправними та нечинними низки пунктів указу президента від 15 травня про введення в дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” 31 травня.

Це рішення суду може бути оскаржене у Верховному суді України.

Позивач Євстіфєєв після засідання суду заявив, що вирішить, чи подавати апеляцію на рішення ВАСУ, після вивчення повного тексту судовогорішення.

Читайте також:
Молодь вийшла на пікет під АП, вимагаючи зняти бан “Вконтакте”

Замаскований “Пошукач”. Стало відомо, як Mail.ru обходить заборону в Україні

Як відомо, 15 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких «Аерофлот», соцмережі «Вконтакте» і «Одноклассники», компанія «Яндекс» тощо.
Президент Порошенко заявив, що санкції щодо Росії, зокрема їх останнє розширення, можуть бути переглянуті після виходу російських військ з території України.
Після застосування санкцій аудиторія російських соцмереж в Україні значно скоротилася.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна