День АТО: в Авдіївці поранено трьох цивільних, загинув боєць ЗСУ

Внаслідок обстрілу міста Авдіївка Донецької області з боку бойовиків “ДНР” поранення отримали троє місцевих мешканців. Про це ввечері 30 травня повідомив керівник Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський.

За його словами, бойовики здійснили обстріл житлових кварталів близько 19:40.

“Одна міна розірвалась біля автобусної зупинки по вул. Некрасова. Поранено трьох мешканців. Один із поранених – у важкому стані. Одна міна залетіла в подвір’я приватного будинку. Пошкоджено вікна, стіни і дах. Інформація уточнюється”, – написав Жебрівський на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Керівник ГУ Нацполіції області Вячеслав Аброськін уточнив, що на транспортній зупинці постраждали чоловік та жінка, їх доставили до лікарні, а міна влучила у двір приватного домоволодіння на вул. Лермонтова, 77.

Раніше прес-центр штабу АТО повідомив, що вдень 30 травня загинув один український боєць, ще двоє отримали поранення.

“З початку доби внаслідок бойових дій підрозділи сил АТО зазнали втрат. На жаль, один військовослужбовець загинув, ще двоє зазнали поранень”, – сказано у зведенні станом на 18:00.

Зазначається, що з початку доби проросійські НЗФ 16 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України, при цьому чотири рази використовували заборонене Мінськими угодами артилерійське озброєння.

У районі н.п. Новотроїцьке на Приморському напрямку бандформування застосували ствольну артилерію калібру 122 мм, 120-мм міномети та озброєння БМП. Із мінометів калібру 82 мм та гранатометів бойовики вели вогонь по українських укріпленнях неподалік Березового та Чермалика.
Біля селища Новолуганське, що на Світлодарській дузі, окупанти випустили по одному з опорних пунктів ЗСУ понад два десятки 120-мм мін, від цього обстрілу постраждала інфраструктура місцевого сільгосппідприємства.
Із 82-мм мінометів ворог бив по передмістях Авдіївки та поблизу Кримського, що на Луганщині.

Варто зазначити, що востаннє внаслідок бойових дій військовослужбовець ЗСУ гинув 11 травня.

Читайте також:
Обстріл Авдіївки: снаряд влучив у двір з гостями,
четверо загиблих, двоє дітей стали сиротами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна